Apa iku facebook

Apa iku facebook Aku kudu piye?

Facebook iku salah siji saka jaringan sosial anjog ing donya saiki, panggonan kanggo nyambungake wong ing saindhenging donya. Kaya ing Internet, Facebook nggawe jagad sing rata - sing ora ana jarak geografis sing ngidini kabeh pangguna ngirim lan nuduhake status, informasi pribadhi lan sesambungan karo wong liya.

Apa iku facebook Apa fungsine? Manual pangguna kanggo newbies

Saiki, Facebook nawakake sawetara fitur utama kaya ing ngisor iki:

- Ngobrol lan sesambungan karo kanca kapan wae, ing endi wae anggere sampeyan duwe piranti sing nyambung menyang internet.

- Nganyari, nuduhake foto, video, informasi, riwayat (crita).

- Temokake kanca kanthi alamat email, nomer telpon, jeneng pangguna utawa malah kanca.

- Gunakake minangka panggonan kanggo ngedol online f.eks. B.: Nggawe kaca penggemar kanggo ngedol, ngedol ing kaca pribadi.

- Various game kanggo pangguna kanggo nindakake hiburan lan pengalaman.

- Kemampuan kanggo menehi tandha (tag) gambar, pangenalan pasuryan sing cerdas.

- Ngidini sampeyan nggawe survey / polling langsung ing tembok pribadi sampeyan.

Apa iku facebook Apa fungsine? Manual pangguna kanggo newbies

2. Asal-usul lan pangembangan Facebook

sing

Facebook didegaké déning Mark Zuckerberg - mahasiswa ilmu komputer ing Universitas Harvard. Ing taun 2003, nalika taun kapindho, Mark Zuckerberg nulis Facemash (pendahulu Facebook) - situs web iki njaluk pangguna nggunakake rong gambar bebarengan kanggo milih sapa sing "paling panas" (paling panas).

Supaya bisa nelpon informasi gambar sing digunakake kanggo mbandhingake, Mark Zuckerberg hack menyang jaringan sekolah kanggo njupuk gambar saka siswa. Asil kasebut nggumunake, mung sajrone 4 jam operasi, Facemash wis narik luwih saka 450 hits lan 22.000 tampilan gambar.

Nanging, karya Zuckerberg iki ditemokake dening administrator jaringan Harvard lan mesthi Mark Zuckerberg didakwa kanthi pelanggaran keamanan, pelanggaran hak cipta, invasi privasi lan diadhepi pengusiran. nanging pungkasane ukara kasebut diangkat.

Semester sabanjuré, ing tanggal 4 Fèbruari 2004, Mark Zuckerberg mutusaké kanggo miwiti The Facebook, sing wiwitané digunakake minangka thefacebook.com. Enem dina sawise situs kasebut diluncurake, Zuckerberg ditudhuh kanthi sengaja ngapusi telung senior Harvard supaya dipercaya nalika mbangun jaringan sosial sing diarani HarvardConnection.com, kabeh kanthi pemukiman saham 1,2 yuta (regane $ 300 yuta Dolar nalika Facebook dadi publik).

Facebook resmi diluncurake ing taun 2005, banjur tembung "TheFacebook" dibusak kanthi resmi lan jeneng "Facebook" tetep kaya saiki.

Apa iku facebook Apa fungsine? Manual pangguna kanggo newbies
sing

Sajarah pembangunan
- 2004: Bukak produk kanggo mahasiswa Harvard.

- 2006 - 2008: Pangembangan segmen pariwara lan ngrampungake kaca profil pribadi.

- Taun 2010: Pangembangan kaca penggemar.

- 2011: Antarmuka Timeline diwiwiti.

- 2012: Takeover saka Instagram lan listing ing bursa saham.

- Taun 2013: Peningkatan lan ekspansi fungsi telusuran Graph Search (mesin telusur semantik).

- 2014: Akuisisi WhatsApp kanggo saingan ing pasar aplikasi chatting lan uga tuku Oculus (merek khusus ing pabrik headset kasunyatan virtual) kanggo ngembangake 3D, simulator VR, lsp.

- 2015: Tambah fungsi toko menyang kaca penggemar lan tekan 1 milyar pangguna aktif saben dina.

- 2016: Bukak aplikasi utusan lan situs e-commerce ing sawetara pasar utama.

 

3. Manual pangguna dhasar Facebook

- Ndhaptar lan mlebu nganggo akun Facebook

Supaya bisa nggunakake fungsi Facebook, sampeyan kudu ndhaptar dhisik supaya bisa nggawe akun sampeyan dhewe.

Waca Liyane Cara Deleng Gambar Profil Instagram: Insta zoom

- Antarmuka utama Facebook ing telpon

Antarmuka utama Facebook ing telpon

Saiki, antarmuka utama Facebook nawakake pangguna fitur ing ngisor iki:

(1) Panelusuran bar: Digunakake kanggo nemokake informasi apa wae, kalebu foto, kiriman, wong, grup, aplikasi, ...

(2) Messenger: Area pesen Facebook sing ngidini sampeyan nampa lan mbales pesen, telpon, ... saka wong liya.

(3) News Feed: Ngandhut kiriman saka kanca lan situs berita.

(4) Profil Pribadi: Kaca pribadi sampeyan dhewe, kalebu informasi pribadhi lan artikel sing wis diterbitake.

(5) Grup sampeyan: Kiriman sing kalebu klompok sing sampeyan gabung.

(6) dating fungsi: Ngidini sambungan, kenalan lan online dating.

(7) Kabar: Ngandhut kabar anyar.

(8) Menu: Ngandhut opsi kanggo layanan sing gegandhengan lan setelan akun pribadhi.

- Cara ngirim, nganyari status (status)

Ing antarmuka Facebook utama, klik item Apa sampeyan mikir? Ing kene sampeyan bisa nganyari status, nuduhake foto / video, video langsung, mlebu, ...

Sawise sampeyan ngetik konten, sampeyan mung kudu ngeklik kiriman kanggo enggo bareng karo kabeh wong.

Cara ngirim, nganyari status (status)

- Carane ngakses kaca pribadi

Ana akeh cara kanggo ngakses profil sampeyan, nanging cara sing paling gampang yaiku:

Klik ing lambang kanggo profil pribadhi ing toolbar ing sisih ngisor layar utama utawa ing Menu (lambang karo 3 baris)> Ndeleng profil.

Carane ngakses kaca pribadi

Waca Liyane: [Video] Cara mateni Status Online ing Facebook Rampung, Saiki

- Carane ngirim pesen kanggo wong liya

Facebook wis ngembangake aplikasi kapisah sing diarani Messenger kanggo mbantu pangguna ngganti pesen ing telpon. Dadi sampeyan kudu ngundhuh aplikasi iki dhisik.

Sawise instalasi rampung, klik lambang Messenger ing antarmuka utama liwat SMS kanggo ngakses aplikasi, bingkai obrolan karo kanca bakal ditampilake ing kene, utawa sampeyan bisa nggunakake garis telusuran kanggo nemokake jeneng sampeyan.

Carane ngirim pesen kanggo wong liya

4. Sawetara cathetan ing nggunakake Facebook

Thanks kanggo Facebook, kita bisa bebas nuduhake, sesambungan karo saben liyane lan nggunakake fungsi liyane migunani banget. Nanging, Facebook ora tansah positif, dadi "kontraproduktif" yen kita ora ngerti informasi ing ngisor iki:

- Informasi pribadhi sampeyan ing Facebook bisa diklumpukake dening wong liya kanggo digunakake kanggo tujuan sing apik utawa ala. Sampeyan kudu matesi pambocoran informasi penting babagan sampeyan.

- Aplikasi kanthi fitur interaktif pangguna, aplikasi hiburan sing katon luwih akeh ing Facebook uga minangka salah sawijining sebab sampeyan ngumpulake informasi. Ngindhari aplikasi sing njaluk sandhi kanggo mlebu.

Apa Facebook Apa fungsine? Manual pangguna kanggo newbies
- Yen sampeyan ngeklik tautan sing aneh, akun sampeyan bakal dicekel lan uga dadi alat kanggo spamming link spam kanggo sawetara akun liyane, mula sampeyan kudu ngati-ati banget karo tautan utawa file ing ndhuwur. Facebook.

- Nyedhiyakake pandangan pribadi kanthi nggetak uga kudu dikarepake. Biasane wong ngomong "kata-kata angin mabur" nanging kanggo jejaring sosial iki ora bener, apa wae komentar sampeyan ing Facebook direkam dening netizen lan kadhangkala tembung impulsif. Nesu bisa dadi kuwat banget nganti sampeyan ora bisa mbayangake!

Apa Facebook Apa fungsine? Pandhuan pangguna Newbie Deleng Liyane Cara Deleng Gambar Profil Instagram: instazoom