Pandhuan kanggo Adol Produk kanthi Efektif ing Instagram 2022

Instagram minangka platform sing wis dikenal, nanging sinau babagan cara adol kanthi efektif ing Instagram ora gampang. Tinimbang "mbukak dhuwit" kanggo mbukak iklan ing Facebook kanggo narik pelanggan, akeh bisnis sing milih nggunakake platform Instagram kanggo adol. Amarga iki minangka saluran sing apik kanggo adol produk lan nggayuh pelanggan.

Langkah 1: Konfirmasi Idin Sade Instagram

Target pamirsa ing Instagram

Target pelanggan ing Instagram biasane wong enom antarane 18-25 taun, utamane bocah-bocah wadon.

Saiki, Instagram ndhukung fitur Popular kanggo mbantu sampeyan nemokake wawasan pelanggan kanthi cepet lan efektif. Ing titik iki, sampeyan bakal ngerti apa tren lan kabutuhan pelanggan, supaya sampeyan bisa mbangun gambar bisnis sing paling cocok lan menarik.

Temtokake kategori bisnis sampeyan ing Instagram

Instagram dianggep minangka salah sawijining jaringan sosial sing narik akeh pangguna ing saindenging jagad, utamane wong enom. Mulane, sampeyan kudu ngarahake barang konsumen sing berkualitas sing ngetutake tren, lan barang sing larang. Sampeyan bisa menehi jeneng barang khas kayata kosmetik, sandhangan, aksesoris, barang gawenan tangan, sepatu, barang hiasan, lsp.

Langkah 2 Nggawe akun Instagram

Instagram minangka aplikasi jaringan sosial sing nuduhake foto lan video liwat smartphone utawa laptop, tablet, lsp. Khususe, koleksi gambar sampeyan bakal diformat nalika diunggah saka Instagram. Foto kothak digabungake karo akeh efek warna sing ora biasa nggunakake saringan sing wis siap. Kanggo nindakake bisnis, sampeyan kudu nggawe akun Instagram kanggo dodolan. Langkah registrasi cukup prasaja lan cepet.

Kepiye Entuk Dhuwit ing Instagram: 5 Cara Kabukten kanggo 2022

Download aplikasi Instagram

  • Kanggo platform Android, download aplikasi menyang telpon saka CHPlay Store. Utawa sampeyan bisa ndownload Instagram ing komputer.
  • platform iOS, download aplikasi menyang telpon saka App Store. Utawa sampeyan bisa ndownload Instagram ing komputer.

Sawise ndownload aplikasi kasebut, pilih lambang Mlebu karo Facebook utawa Mlebu nganggo email.

Sabanjure, isi informasi lan atur profil kanthi nambahake jeneng, nomer telpon, lan avatar.

Pungkasan, centhang bagean "Rampung" kanggo duwe akun Instagram kanggo bisnis.

>>> Situs web kanggo mbantu nambah ukuran gambar profil Instagram: https://instazoom.mobi/tr

Langkah 3: Ngoptimalake Akun Instagram

Nggawe akun sampeyan umum (Publik)

Yen sampeyan mbukak akun Instagram sing didol, sampeyan kudu nggawe akun kasebut umum. Tegese akun kasebut ngidini sapa wae ngakses, ngetutake lan ndeleng kiriman sampeyan.

Pilih jeneng akun sing apik lan gampang dielingi

Jeneng akun minangka unsur sing ngidini pelanggan ngerti babagan gambar toko sampeyan. Mulane, sampeyan kudu nggawe jeneng sing ora kebacut pilih-pilih lan dawa, nanging prasaja, gampang dieling-eling, lan gampang ditemokake. Jeneng akun bisa dadi jeneng toko bisnis sampeyan.

Gambar perwakilan

Nalika nerangake akun Instagram, gambar profil minangka perkara sing paling disenengi wong. Biasane, merek gedhe nggunakake logo perwakilan perusahaan kanggo nyelehake avatar. Utawa sampeyan bisa ngrancang gambar anyar dhewe, disambungake menyang industri lan katon sing pengin digawe kanggo kaca bisnis.

Kanggo gambar profil, Instagram tansah ngethok gambar kasebut dadi bunder diameter 110px. Mulane, supaya ora ngganggu logo utawa avatar, sampeyan kudu ngunggah gambar kothak kanthi teks / logo ing tengah.

Katrangan informatif sing menarik

Sampeyan duwe nganti 150 karakter kanggo ngeculake kreativitas sampeyan kanthi konten sing beda lan asli miturut kritΓ©ria sing pengin dituju toko. Sampeyan ora kudu nulis bagean iki dawa, cukup subtle lan ndemek psikologi pelanggan, gawe uwong yakin kanggo ngetutake kapentingan sampeyan, ngetutake akun sampeyan.

Kajaba iku, sampeyan bisa nglebokake katrangan hashtags sing langsung ana gandhengane karo strategi pertumbuhan sampeyan ing Instagram. Iki ngidini pelanggan ngelingi sampeyan lan produk sampeyan kanthi cepet lan nemokake situs web kanthi luwih gampang.

Tempel URL menyang area informasi

Kanthi Instagram, sampeyan mung bisa nambah URL cendhak ing bagean situs web kaca informasi. Nanging, sampeyan bisa nggawe luwih akeh pranala menyang pelanggan kanthi nambahake URL situs web minangka "Sinau Luwih" kanggo katrangan saben foto sing dikirim.

Salah sawijining watesan paling gedhe kanggo pangguna Instagram, utamane toko, yaiku platform Instagram cukup diwatesi babagan narik lalu lintas saka aplikasi menyang situs web, kaca kebangkrutan penjualan, utawa kaca penggemar.

Aktifake kabar

Fitur kabar Instagram menehi sampeyan nganyari cepet nalika ana wong sing nuduhake, komentar, utawa seneng gambar sampeyan. Iki mbantu toko sampeyan sesambungan lan sesambungan karo pangguna kanthi luwih gampang lan efektif.

Gunakake fungsi live chat

Kaya karo Messenger ing Facebook, fitur iki mbantu sampeyan gampang nyambung lan komunikasi karo pelanggan. Sampeyan kudu nguripake kabar supaya sampeyan ora kantun pesen menyang akun.

Link menyang Situs Jaringan Sosial Liyane

Yen sampeyan nindakake bisnis, aja kantun platform apa wae. Iki tegese sampeyan kudu nggunakake kabeh platform sosial sing saiki narik akeh pangguna, kayata Facebook, Zalo, TikTok, supaya bisa nuduhake gambar lan kiriman dodolan kanggo nyebarake kanthi wiyar. Kanthi nindakake iki, sampeyan ora nggedhekake file prospek kanthi jumlah cilik.

Langkah 4: Temokake pelanggan potensial

Pisanan, sampeyan bisa nggawe pelanggan saka dhaptar kanca ing Facebook. Dheweke aktif ngetutake lan nemokake pelanggan ing kaca pribadhi dhewe kanggo ngetutake lan sesambungan karo dheweke. Utawa sampeyan bisa pindhah menyang bagean telusuran kanggo nemokake kanca lan klien anyar kanthi rong pilihan: Foto (gambar lan video paling anyar) lan Pangguna sing Disaranake utawa ketik jeneng tartamtu ing garis telusuran Instagram. .

Yen Facebook nggodho pelanggan kanthi seneng utawa nuduhake, utawa mbayar sampeyan pariwara, Instagram ngidini sampeyan ngetutake kabeh wong tanpa njaluk ijin utawa ngenteni wong liya kanggo konfirmasi. Nanging, sawetara akun duwe mode pribadi aktif, sampeyan kudu ngenteni konfirmasi sadurunge bisa dilacak.

Sampeyan uga bisa nelusuri pandherekipun ing kaca pesaing lan tindakake wong kasebut. Cara iki bisa dianggep minangka cara sing paling cepet lan paling efektif kanggo nggayuh pelanggan sing kasengsem karo produk sampeyan.

Lan aja lali nandur modal ing kaca sampeyan profil Instagram sing unik lan menarik kanthi gaya sampeyan dhewe. Iki bakal nyentuh psikologi lan nyengkuyung para pelanggan supaya mandheg lan ngetutake kaca sampeyan.

Langkah 5: Telusuri / gawe gambar lan dokumen

Gambar duwe peran penting banget kanggo nggawe merek adol ing Instagram. Sampeyan bisa nggawe gambar produk dhewe miturut ide lan gaya toko.

Yen sampeyan ora nggawe gambar dhewe, Instagram bakal ndhukung sampeyan karo:

  • Yen sampeyan nemokake hashtag sing ana hubungane karo produk bisnis sampeyan kanthi gambar, gunakake sumber gambar kasebut tanpa wedi nglanggar hak cipta utawa njaluk ijin saka pemilik foto.
  • Sampeyan nampa foto saka situs web manca sing ana gandhengane karo produk sing sampeyan dagang.
  • Entuk gambar pesaing ing kategori sing padha.

Contone: Sampeyan ana ing industri kosmetik, nalika nggoleki konten sampeyan kudu kasengsem karo tembung kunci kayata: kosmetik, perawatan kulit, dandanan, perawatan kulit utawa tembung kunci sing ana gandhengane karo wanita, foto lipstik ing kaca Instagram liyane.

Langkah 6: Tambah hashtag

Hashtags asring ditambahake ing pungkasan isi kiriman utawa ditempelake langsung menyang gambar. Isi hashtag kudu ana gandhengane karo barang sing sampeyan dagang. Nalika ngirim topik, sampeyan kudu ndhaptar lan milih hashtags sing paling sesambungan karo pamirsa. Yen sampeyan milih hashtags acak acak ing kiriman, iku ora bakal bisa. Mulane, proses milih hashtags katon prasaja, nanging nduweni peran penting sing langsung mengaruhi proses bisnis sampeyan.

Sampeyan mung bisa nggunakake nganti 30 hashtags ing kiriman. Nanging, sampeyan ora kudu nggunakake hashtags iki. Anggere sampeyan nggawe hashtags konten kanthi fokus sing tepat, sing ana gandhengane karo produk, pelanggan, lan jeneng Halaman Instagram sampeyan, bakal ditindakake.

Tip Pro kanggo sampeyan: Gawe dhaptar 600 hashtags kanggo item sampeyan. Banjur dibagi dadi 20 klompok. Kanthi cara iki, nalika nerbitake, sampeyan mung kudu nyalin kanthi cepet supaya ora ilang lan mbuwang wektu sajrone persiyapan.

Langkah 7: Nggawe konten

Yen sampeyan anyar ing Instagram for Selling, sampeyan ora perlu nglebokake konten nalika ngirim foto. Nanging, sampeyan kudu ngirim foto paling sethithik, 30-40 gambar sing ana hubungane karo subyek lan lapangan sing dibangun ing wektu sing ora kudu dikirim kanthi intermittently.

Banjur gunakake piranti lunak Followers Fast kanggo nambah jumlah pengikut ing kaca sampeyan. Sampeyan ngirim mung narik ing 3-4k pandherekipun kang cukup, ora push dhuwur banget. Sampeyan bisa uga kantun udakara 500-600 pengikut amarga iki mung pengikut virtual.

Ngunjungi kaca pelanggan bakal kepincut karo foto sing dikirim, gawe uwong yakin dheweke bakal ngeklik tindakake sing tegese sampeyan wis sukses.

Langkah 8: Jaga kaca Instagram kanthi rutin

Nalika nggawe kaca dodolan, aja "ninggalake" kaca sampeyan nganti suwe. Iki nggawe sampeyan luwih angel nggayuh pelanggan lan ngungguli pesaing sampeyan. Sajrone 10 dina pisanan nggawe situs web, sampeyan dibagi wektu antarane ngirim gambar ing situs web. Mungkin antarane jam 8 nganti 22 bengi sampeyan ngunggah rata-rata 10 gambar sing ana gandhengane karo bisnis sampeyan. Sawise 10 dina kasebut, sampeyan bisa nyuda nganti 3-4 foto / dina, sing cukup.

Periode wektu becik sing bisa dibagi kanggo ngirim foto yaiku:

  • Esuk: watara 8-9 esuk
  • Nedha awan: watara 12-13 p.m
  • Sore: kira-kira 15:00-16:30
  • Sore : watara jam 18:30-20:00

Ndhuwur yaiku pandhuan dodolan Instagram 8-langkah rinci sing wis dipilih lan disusun Grup Tino kanggo dikirim menyang sampeyan. Yen sampeyan duwe rencana bisnis online, aja kantun platform Instagram potensial iki. Good luck karo pilihanipun!