Зошто треба да заработувате пари од Инстаграм?

Инстаграм (скратено како IG или insta) моментално е една од најмоќните социјални мрежи за споделување фотографии и видеа. Купен од Фејсбук во 2012 година и до денес бележи огромен пораст.

Бројот на преземања на апликации на Инстаграм од страна на корисниците достигна 1 милијарда корисници, заостанува само Тикток во однос на преземањата. 

За огромното мнозинство на корисници, Инстаграм е место за виртуелно живеење на младите, но за луѓето од ММО, ова е златен рудник што можеме да го искористиме и да заработиме пари.

Па зошто да го изберете Инстаграм за да заработите пари? Од моето искуство…

 • Прво, заработувањето пари на Инстаграм не е навистина лесно, но тоа е најлесното место за заработка во споредба со другите платформи како Facebook, Youtube или Tiktok.
 • Второ, техничката операција е исклучително едноставна на вашиот телефон и не бара премногу труд и време.
 • Трето, стапката на конверзија при продажба или маркетинг на Инстаграм е многу повисока од другите социјални мрежи.
 • Четврто, тој е погоден за почетници бидејќи почетната цена е речиси нула кога можете да го искористите бесплатниот сообраќај на Instagram.
 • Петто, Некои начини да заработите пари кои не бараат од вас да имате производ за продажба, а сепак да заработувате пари од него.

Зошто треба да заработувате пари од Инстаграм?

Тоа се сите причини поради кои мислам дека треба да се обидете да заработите пари од Инстаграм….

Значи, што треба да подготвите за да заработите пари од Инстаграм?

Што е потребно за да заработите пари на Инстаграм?

За да заработите пари од Инстаграм, вашата сметка треба да има голем број и квалитетни следбеници.

Прво, мора да имате привлечен профил за да импресионирате и како целина да кажете што вашата сметка има да им понуди на корисниците на Instagram.

да се облече и Следбеници на вашата сметка на Инстаграм.

Конечно, кога имате следбеници, треба да се грижите за вашите следбеници и да комуницирате со нив за да ги претворите во пари. 

Во оваа статија нема да навлегувам во детали за тоа како да изградите следбеници, но ќе ви ги покажам следните 5 начини кои можат да ви помогнат да заработите многу пари од вашата сметка на Инстаграм.

5 начини да бидете на Инстаграм

Заработување Пари Меѓу начините за заработка на Инстаграм за кои ќе зборувам подолу, постојат начини на кои тоа го правам и постојат некои ориентирани начини на кои можете поефективно да заработите пари.

Ваша задача е да ги одредите вашите силни страни и стратегии за да можете да одлучите кој пат е најдобар за вас.

1. Заработете пари со affiliate (affiliate marketing)

Заработувањето пари со партнерски маркетинг на Инстаграм е трендот и најодржливиот развој што го правам. Треба само да создадете заедница која ги дели истите интереси, страсти или проблеми во животот.

Со Affiliate не мора да имате свои производи, само треба да изберете производи од партнерските мрежи за да ги пласирате. Кога клиентите купуваат производи преку линкот за упатување, добивате провизија.

дебели..

се заедница и споделуваат вредности со следбениците. Оттука, вашите следбеници ќе им се допаднат, ќе веруваат и ќе ја купат врската за упатување на вашиот профил.

Јас самиот заработувам пари од Instagram повеќе од 4 години и навистина ми помага да заработам многу пари од affiliate clickbank и некои други придружни мрежи преку бесплатен сообраќај на Инстаграм.

За да разберете повеќе како, можете да прочитате повеќе од мојата студија на случај подолу.

1.1/ Содржина (содржина)

Заработете пари на Инстаграм од придружниот маркетинг со горенаведениот тип на содржина, не треба да вложувате многу напор за да ја креирате. Друг начин за добивање содржина е повторно објавување вирални слики и видеа од други заедници (повторно објавување содржина) или Instagram.

Покрај тоа, исто така е можно да креирате содржина што сакате да ја пренесете на следбениците на вашиот профил. Ова бара разбирање на вашата ниша и вештини за создавање слика и видео како што е прикажано подолу.

1.2/ Следбеници

За успешен маркетинг, освен вредни содржини за вашите следбеници, мора да има уште еден елемент, а тоа се следбениците.

Па, како можете да имате квалитетни следбеници? 

Треба да ги идентификувате и барате конкурентите во вашата ниша. Следењето на нишаните конкуренти е исто така датотеката со следбеници што треба да ја таргетира вашата страница. 

Па, како да добиете следбеници?

Постојат многу начини да им пристапите на датотеките на конкурентите за да привлечете внимание на вашиот профил...

 • Бесплатен начин: комуницирајте лајк, коментирајте, следете ги датотеките на вашиот конкурент од таму за да се вратите на вашата сметка.
 • Начин на плаќање: Купете реклами од конкурентите или пуштајте реклами на Инстаграм на Фејсбук платформата.

Можете да аплицирате на кој било начин, но најважното нешто за природен и долгорочен раст, како и за поодржливи пари, е содржината на вашата страница да биде навистина вредна за вашите следбеници.

Проверете повеќе веб-локации кои ќе ви помогнат да ги промените фонтовите на Instagram: https://instazoom.mobi/instagram-schrift/

-> Колку следбеници на Инстаграм да заработите пари?

Во зависност од секоја пазарна ниша и стратегијата на секоја личност, можете да одлучите колку следбеници можете да заработите одеднаш. 

Има ниши со 2-3 илјади следбеници од кои можете да заработите пари, има ниши кои чекаат повеќе од 10 илјади следбеници. Се разбира, колку повеќе следбеници имате на вашиот профил, толку повеќе пари заработувате.

Забелешка: со цел вашата сметка да се развива на долгорочен и одржлив начин, постојано ограничувајте ја продажбата бидејќи корисниците помалку комуницираат со вас, што резултира со бавен раст на вашата сметка.

1.3/ Забелешка на врската за био (поврзана врска)

За разлика од другите платформи за социјално вмрежување кои ви дозволуваат да додавате партнерски врски под секоја објава, Instagram ви дозволува да користите само 1 врска за да го пласирате вашиот производ. Производи на органски профил.

Дополнително, за сметки со повеќе од 10.000 следбеници, можете да додадете различна врска до секоја приказна и да се однесувате само на деловни сметки. Ова ви помага да пласирате повеќе производи одеднаш за да заработите повеќе пари. 

Забелешка: Бидејќи врската за партнерство е прилично долга и грда, треба да користите скратена врска или да креирате целна страница за производот. Некои платформи ќе ви помогнат бесплатно како linktr.ee, igli.me, many.link…

1.4/ Добрите и лошите страни

Заработувањето пари од партнерскиот маркетинг на Инстаграм ќе има многу придобивки за почетниците кога ќе почнете да заработувате пари онлајн. Ако извлечете максимум од бесплатните извори на сообраќај, можете да заработите големи пари и да ги ограничите трошоците за маркетинг. 

Меѓутоа, со оваа форма на заработка има и негативна страна што сте прилично ограничени на германскиот пазар и имате помал потенцијал отколку на странскиот пазар. И јас препорачувам да се работи на странски пазари, провизијата е повисока од некои германски филијали берзи.

Значи, дали постои начин да се заработат пари на германскиот пазар?

Одговорот е да, прочитајте понатаму…..

2. Заработете пари на Инстаграм со dropshipping

Што е dropshipping? Ова е бизнис форма со платформа за е-трговија и можете да му служите на кој било пазар што го сакате и да добивате клиенти директно од Instagram.

Заработете пари на Инстаграм врз основа на платформи за Dropshipping слични на продажбата на Инстаграм. Но, разликата е во тоа што не треба да се грижите за производите, пакетите или испораката, туку само треба да се фокусирате на маркетингот на вашите следбеници.

Ја јадете разликата помеѓу цената на добавувачот и цената што му ја покажувате на купувачот. Ваша задача е да го користите изворот на сообраќај на Instagram за да привлечете следбеници во вашата продавница. 

Со оваа форма на заработка Ви препорачувам да работите на странски пазар, ќе заработите повеќе пари отколку на германскиот пазар.

3. Продавајте на Инстаграм (отворете онлајн продавница)

Дали некој некогаш продавал или работел на Фејсбук? Познавам многу млади луѓе кои се уште се студенти, студентите заработуваат многу пари со оваа форма на Инстаграм.

Ако е така, нема да направи многу разлика, но специфичноста на Инстаграм ќе ја фаворизира неговата публика главно млади луѓе на возраст од 20-30 години.

На оваа возраст, производните ниши како модата, негата на кожата или некои други лични предмети се…. Главно потребите за убавина на жените...

 • чевли, облека,
 • Кармин, производи за нега на кожа…
 • Декорации на соби, светла, лисја
 • … .Итн.

За вакви продавници, главната содржина е што сликите треба да бидат што е можно поубави, привлечни и вистинити. Треба да го усовршите вашиот Инстаграм профил за да биде професионален и реномиран...

 • Привлечно лого на профилот
 • Кратко, лесно за паметење име на продавницата
 • Напишете био, целокупниот опис на продавницата кажува што продава вашата страница.
 • Додадете адреса за да и дадете кредибилитет

. За врската за био на производот, можете да го продадете преку сандачето на купувачот или да го насочите до вашата продавница. 

Започнувањето бизнис или отворање продавница на Инстаграм е потполно бесплатно, но за продавницата да има многу клиенти, треба да користите некои маркетиншки методи за да го зголемите бројот на следбеници на вашата сметка на Инстаграм...

 • Покрај објавувањето нови модели на дневна основа, треба да комуницирате со клиентите кои ги следат конкурентните клиенти за да привлечете внимание. 
 • Изнајмете KOL за да го искусите вашиот производ или да играте мини-игра, дајте им на клиентите гратис за да добијат повратни информации.
 • ...vv во зависност од маркетинг стратегијата на секој човек...

Кога рекламирањето е се построго, а конкуренцијата е поголема, со бесплатен сообраќај, можете да се обидете да го искористите за да заработите пари во форма на продажба на продавници на овој Инстаграм...

4 Сметки

продаде Продажбата на сметки на Инстаграм за да заработи пари е форма која е исто така многу популарна меѓу луѓето од ММО. Во зависност од нишата и потребите на пазарот, како и интересот на купувачот, цената ќе варира.

Исто толку следбеници, но ќе има ниша што продава многу пари, друга ниша што се продава помалку е нормално. Затоа, многу е важно да одлучите да поставите продажни сметки уште од самиот почеток.

Некои пазарни ниши секогаш бараат повеќе од она што се нуди….

 • Здравје и фитнес
 • Готвење, храна и вино
 • Reisen
 • Спортска
 • за нега на кожата

За да заработите пари во оваа форма, мора да имате вештини за маестрално и брзо да изградите сметка на Инстаграм. Затоа што за да се продаде профил на Инстаграм мора да има и одреден број следбеници и да трае долго.

5. Продажба на огласи (Shoutout) The

Продажбата на реклами или луѓе кои работат на Инстаграм честопати се нарекува продажба на Instagram shoutout, што значи дека ако поседувате сметки со голем број следбеници, можеби 50.000, 100.000 или 1 милион следбеници, колку повеќе вашата сметка е, толку поголема, толку поголема цената на изнајмување.

Наместо да плаќаат за реклами на платформата на Инстаграм, продавачите плаќаат за да купат реклами во вашите објави. 

Оттаму можете да заработите пари, не заборавајте да продавате рекламни објави на вашата страница секој час секој ден. 

На пример: Имам производ за слабеење

. Нејзиниот профил има околу 100.000 следбеници. Сакам да го продадете или прикажувате мојот производ на вашата страница за 100 долари за 24 часа или подолго, во зависност од вашиот буџет. .

Потоа заработете 100 долари со објавување оглас.

Можете да замислите!

Забелешка:

И двата пазари можат да заработат пари на Инстаграм, но постои предупредување дека не е многу изводливо да заработите пари на овој начин, освен ако не сте славна личност или имате нешто посебно за да добиете многу следбеници. 

Што се однесува до странскиот пазар, без разлика кој си, можеш да заработиш. Освен што продавате пораки на вашиот профил, можете да објавувате и на некои централизирани платформи за да допрете повеќе клиенти.

На пример, некои размени како… 

Заработувате пари на Инстаграм со оваа многу ефикасна форма на продажба на реклами, што и јас го правам многу добро. Јас обично работам многу на глобалниот пазар, така што секој пат кога продавам повик од 30 до 350 долари за 24 часа, се појавува на мојата страница.

Така, и вие треба да се обидете да заработите пари со овој формулар...

 Заклучок

Постојат многу начини да заработите пари на Инстаграм, но ова се 5-те најефикасни начини за заработка кои ви ги препорачувам. .

Размислете како вашите силни страни се вклопуваат заедно и како можете да го искористите максимумот од нив.