Како да ги зголемите следбениците на Инстаграм

Зголемете ги следбениците на Инстаграм со хакирање нема да ги зголемите вистинските следбеници. Во исто време, сметката е потценета од страна на инста и постои ризик од губење на сметката. Значи, ако сакате ефективно да го зголемите бројот на следбеници на Инстаграм, можете да се повикате на следните начини.

Кои се следбениците на Инстаграм?

Ако треба да најдете пријатели на Фејсбук за да видите информации за фотографии и објави на нечија лична страница, на Инстаграм треба да кликнете на копчето „Следи“ на неговата сметка на Инстаграм за да се поврзете со некоја личност. Секој следбеник се брои како следбеник. Секој пат кога ќе го ажурирате вашиот профил, ќе објавувате нова фотографија или видео, вашите следбеници можат да ја видат и да комуницираат со објавата. Ако сакате да ги видите информациите за вашите следбеници, треба да кликнете и на „Следи“ за да се вратите на нивната сметка на Инстаграм. Бројот на следбеници за страницата на Инстаграм е неограничен, така што можете да следите онолку луѓе колку што сакате.

Како да ги зголемите следбениците на Инстаграм

Како да ги зголемите следбениците на Инстаграм без хакирање

1. Оптимизирајте ја сметката на Инстаграм

Вашата страница на Инстаграм е претстава на вашата личност и личност. Затоа, за да привлечете повеќе следбеници, треба да го оптимизирате за да биде најпривлечен. Еве неколку едноставни критериуми за да бидете сигурни.

– Името на сметката не треба да биде премногу долго и да содржи сложени специјални знаци. Ова е добро за корисниците точно да ја најдат вашата сметка.

- Аватарите треба да бидат проникливи и да ги покажуваат сопствените квалитети

– Треба да има краток опис за да создаде сочувство за корисниците.

- Дајте приоритет на објавувањето на сметката за корисниците на Инста лесно да ја видат содржината на страницата Инста пред да притиснат следење. Во моментов, Instagram им овозможува на корисниците да ги направат своите сметки приватни. Ако некој сака да следи, треба да испрати барање и да биде потврден. Ако сакате брзо да ги зголемите вашите следбеници, најдобриот начин е да ја направите вашата сметка јавна.

2. Креирајте квалитетна содржина

Корисниците на Инста имаат менталитет да одат на Инстаграм за да се забавуваат и ажурираат нови слики од луѓето што ги следат. Затоа, содржината е основната вредност за задржување на следбениците. Треба да инвестирате во убави, забавни слики и видеа. Во исто време, треба да објавувате смешни и атрактивни статусни линии. Понекогаш нема да паѓаат на фотографијата, туку ќе го сакаат импресивниот натпис. Откако ќе создадете симпатии меѓу корисниците, ќе им биде полесно да кликнат следење.

Забелешка: Фотографиите објавени на Insta мора да бидат со правилна големина од 1080x1080 пиксели во сооднос 1:1 за да се прикаже најкомплетната и најубава слика.

Дополнително, ако содржината е многу вирална, има многу страници на Фејсбук кои можат повторно да ја објават вашата содржина. Ова ќе направи вашата сметка на Инстаграм да допре до повеќе луѓе и потенцијално да ги зголеми вашите следбеници подобро.

3. Објавувајте приказни на Инстаграм

Објавувањето премногу фотографии на вашата лична страница ќе ги „преоптопи“ гледачите. Треба да објавите повеќе фотографии и содржини на Story Insta. Во тој момент, корисниците ќе бидат повеќе заинтересирани за гледање. Во моментов, Story Insta има и многу убави филтри, разновидни форми за објавување, како и можност за избор на музика што ќе ја придружува статијата. Ова ќе ја направи содржината на приказната поживописна и попривлечна за корисниците на Инстаграм.

4. Изберете разумно време за резервација

Инстаграм има помала корисничка база од Фејсбук и тие се најактивни само рано наутро и навечер после работа. Затоа, треба добро да ги искористите овие два временски прозорци. Врвните времиња со најмногу корисници на Инстаграм се од 6 до 7 часот и од 21 до 23 часот. Во овој момент психологијата на корисникот е поудобна, па „полесно“ е да се прегледа содржината на Инстаграм. Ако содржината е привлечна и релевантна за групата луѓе што се обидувате да ги насочите, можете многу брзо да го зголемите бројот на вашите следбеници во овие периоди.

5. Вклучете хаштагови во објавите кога објавувате

Инстаграм дозволува содржината на иста тема да се прикажува преку хаштагови вметнати во објавите. Треба да ги искористите и овие трендови на #hashtag кога објавувате. Забележете дека треба да изберете хаштагови кои одговараат на содржината на прикажаната слика.

6. Поврзете ја вашата сметка на Инста со други социјални мрежи

Во денешно време, едно лице може да користи многу различни сметки на социјалните медиуми. Вашите пријатели можеби го знаат вашиот профил на Фејсбук, но не и вашата сметка на Инста, па затоа не можат да ве следат. Значи, ако сакате да привлечете следбеници за Инстаграм, треба да ја ставите врската на Инстаграм во описот на другите сметки на социјалните мрежи. На пример, Фејсбук, Јутјуб или Зало,... Особено ако имате личен блог или веб-локација, треба да вметнете и сметка за да ги преземете корисниците од Google. Ако клиентите барале информации на Google, тоа значи дека се заинтересирани за содржината, што го олеснува следењето на постерот.

Како да ги зголемите следбениците на Инстаграм

7. Соработувајте со сметки со многу следбеници

Објавувањето слики од познати личности или луѓе со повеќе следбеници е паметен начин да ја запознаете вашата страница на Инстаграм. Тогаш луѓето кои веќе се заинтересирани за славната личност ќе бидат повеќе заинтересирани за вас и поверојатно ќе ве следат. Во моментов, Инстаграм има и предложен режим кој можете да го следите доколку имате заеднички пријател. Значи, ова е многу корисно за развојот на вашата сметка на Инстаграм. Ова е дефинитивно невозможно кога користите хакирање како Инста

>>> Погледнете повеќе алатки за зумирање на профилот на Инстаграм: https://instazoom.mobi/

8. Редовно комуницирајте со корисниците на инста

Зголемувањето на следбениците на Фејсбук не се фокусира само на добивање нови следбеници, туку и грижа за оние кои веќе ги следат. Така, треба да се грижите и за интеракцијата, коментирањето и спомнувањето на вашите следбеници. Тогаш секој следбеник е канал за промоција на вашата лична страница на Инстаграм. Привлечете голем број следбеници од нивните пријатели и познаници.

9. Внимавајте на коментарите на сметките на познатите личности

Славна личност е некој кој изградил успешен личен бренд на Инстаграм и има многу следбеници. Фактот што често коментирате и ги имате врвните коментари на многу луѓе кои се заинтересирани за овие сметки ќе го привлече вниманието на корисниците на Инстаграм. Тогаш бројот на луѓе што ги познавате ќе биде поголем, а исто така ќе биде полесно да го зголемите бројот на следбеници.

Сепак, треба да коментирате духовито и учтиво и да избегнувате премногу спам. Ова ќе генерира незадоволство од корисниците и следењето е контрапродуктивно.

Погоре се начините за зголемување на следбениците на Инстаграм ефективно и целосно бесплатно. Не ве чини ништо да хакирате лајкови на Инстаграм или да прикажувате реклами. Ако само вешто ја истражувате психологијата на корисниците и креирате неверојатна содржина, можете да стекнете многу повеќе следбеници.

Придобивките кога сметката на Инста има многу следбеници

Следете го Инстаграм го претставува бројот на заинтересирани луѓе и кои ја следат вашата сметка. Толку многу луѓе станаа жешки инстази поради нивниот голем број следбеници. Моментално, сопственик на најследениот профил на Инстаграм е пејачот Сон Тунг МТП со 6,2 милиони следбеници. Оваа бројка продолжува да расте брзо. Поседувањето на сметка на Инстаграм со милион следбеници има многу придобивки како што следува.

1. Направете подобар личен и деловен бренд

Кога има многу следбеници, сопствениците на сметките на Инстаграм ќе остават впечаток на личен бренд кај корисниците. Особено ако бизнисот има сметка на Инстаграм со многу следбеници, ќе допре до повеќе клиенти. Создадете можности за зголемување на продажбата.

2. Полесно да се прави бизнис и да се продава

Од бренд кој има изградено сметка на Инста, ќе биде полесно да се продаде поради довербата на клиентите. Корисниците имаат менталитет на толпата, па затоа ги оценуваат сметките со многу следбеници за да имаат поголем престиж.

3. Создадете можности за заработка на Инстаграм

Ако не сакате да започнете сопствен бизнис градејќи страница на Инстаграм со многу следбеници, постојат многу други начини да заработите пари преку соработки за рекламирање на брендови. Ова исто така генерира многу висок приход преку страницата на Инстаграм. Ова е многу популарна форма на заработка преку партнерски маркетинг.

Епилог

Ова е важна и корисна информација за поединци и бизниси кои сериозно сакаат да инвестираат во Instagram. Среќно на сите што се пријавуваат.