Како можам да ги избришам моите фотографии на Инстаграм?

Понекогаш објавувате нешто на Инстаграм и по неколку минути (денови, недели или дури години!) одлучувате дека повеќе не го сакате. За среќа, тоа е лесно на Инстаграм.

 1. Одете на Instagram на вашиот паметен телефон.
 2. Кликнете на иконата на вашиот профил во долниот десен агол на екранот.
 3. За да отстраните фотографија, отворете ја и одете во Поставки > Приватност. Изберете слика што сакате да ја избришете, а потоа притиснете го копчето за корпа за отпадоци.
 4. За да го промените типот на пораката, отворете ја апликацијата Store и допрете ја иконата за опции (три точки во десниот агол на екранот).
 5. Само допрете на опцијата „Избриши“.
 6. Откако ќе го направите тоа, потврдете го бришењето.

Можете да избришете онолку фотографии колку што сакате, но сè уште не е можно да отстраните повеќе од една објава истовремено.

>>> Проверете повеќе начини за зумирање на Инстаграм: Instazoom.mobi

Исто така, можно е да се отстрани ознака од вашата фотографија. Можете да го постигнете тоа на следниов начин:

 1. Одете на Instagram на вашиот телефон.
 2. Скролувајте до дното на екранот и кликнете на копчето за вашиот профил.
 3. Отстранете ознака од една од вашите фотографии така што ќе отидете на фотографијата од која сакате да отстраните ознака, ќе ја видите и ќе допрете на Отстрани ознака.
 4. Допрете го вашето име на неа.
 5. После тоа, допрете „Отстрани ме од фотографија“ кога ќе се појави кутија.
 6. Потоа изберете „Заврши“.

Тоа е сè што има за тоа. Допрете ги трите точки во горниот десен агол на менито „Ознаки“, а потоа изберете „Сокриј фотографии“.

Запомнете дека не постои начин да ги отстраните фотографиите на Инстаграм од вашиот профил на лаптоп или компјутер. Ако сакате да отстраните фотографија, одете до апликацијата на телефонот и избришете ја таму.

како да избришете слики на Инстаграм на компјутер

Анализирај пред бришење

Размислете како би се чувствувале кога би требало да отстраните објава. Дали навистина вреди? Размислете дали вреди да избришете порака, освен вашите лични чувства. Можеби беше интересно читање?

Секогаш размислувајте за содржината пред да ја избришете. Испитајте го ова писмо за да видите како функционирало. Споредете ги неговите перформанси со претходните резервации. Внимавајте дали корисниците често се враќаат на објавата...и така натаму и така натаму...

Врвните статии

од Sotrender Sotrender ви овозможува да го анализирате успехот на вашите објави на софистициран начин.

Не бришете, само архивирајте

Сосема е можно повеќе да не сакате да гледате одредени записи во вашиот профил поради која било причина. Можеби вашата објава не работи толку добро како што се надевавте? Или понудата претставена во објава е истечена? Или можеби сте доживеале промена на срцето и не сакате да остане така?

Се е разбирливо. Сепак, би сакале да го свртиме вашето внимание на можноста за архивирање на пораките наместо нивно бришење.

Првата причина е што лесно можете повторно да го промените мислењето! И штом ќе избришете твит, нема враќање назад. Можете да ги најдете сите овие објави во делот за архива ако ги архивирате, но можете брзо да ги прегледате повторно на вашиот профил.

Втората причина, сепак, е многу позначајна. Алгоритмот што го работи Instagram не сака да брише содржина, особено ако тоа е честа појава. Таквите активности се надвор од нејзиниот опсег и штом ќе го избришете вашиот материјал, тој ќе мора повторно да ги научи вашите навики.

На другите корисници не им е важно дали архивирате или избришете објава - тие никогаш повеќе нема да ја видат. Сепак, ова е важна разлика за успехот на вашиот профил.