Како да го добиете синиот крлеж на Инстаграм

Во оваа статија, ќе ви ги покажам чекорите за да аплицирате за потврда на Instagram, а во потешкиот дел, ќе ви покажам неколку совети кои ќе ви помогнат да се квалификувате за таа зелена проверка.

како се добива синиот крлеж на Инстаграм

Што значи верификација на Инстаграм?

Со потврдата на Инстаграм, докажувате дека вашата сметка на Инстаграм навистина припаѓа на јавна личност, славна личност или бренд.

Можеби сте виделе зелени ознаки за проверка на многу други платформи за социјални медиуми. Како и кај Twitter, Facebook, Tinder, малите сини крлежи треба да покажат дека платформата потврдила дека дотичната сметка е доверлива или дека личноста што ја барате е.

како се добива синиот крлеж на Инстаграм
Овие значки се дизајнирани да ги издвојат сметките за корисниците на Инстаграм да можат да бидат сигурни дека ги следат вистинските луѓе или брендови. Лесно се забележуваат во резултатите од пребарувањето и профилите, а исто така покажуваат авторитет.

Лесно е да се види зошто значката за потврда е исто така популарен статусен симбол. Тие се ретки, а ексклузивноста додава ниво на кредибилитет - што може да доведе до подобар ангажман.

Забелешка: Потврдените сметки на Инстаграм (исто како и деловните сметки) не добиваат посебен третман од алгоритмот на Инстаграм. Со други зборови, ако потврдените сметки добиваат повисок просечен ангажман, тоа може да биде само поради одличната содржина што резонира со нивната публика.

Кој е подобен за потврда на Инстаграм?

Секој може да се потврди на Инстаграм. Сепак, Инстаграм е озлогласено пребирлив (и мистериозен на многу начини) кога станува збор за тоа кој всушност се проверува. Значи, ако имате сметка која е многу истакната на платформата, тогаш како да знаете дали ги исполнувате критериумите?

На пример, ако имате сина ознака за проверка на Twitter или Facebook, тоа исто така не е гаранција дека ќе добиете ознака за проверка на Instagram.

Инстаграм е безобразен кога вели: „Неколку јавни личности, познати личности и брендови ги потврдија значките на Инстаграм“. Со други зборови: „само сметки со голема веројатност да бидат имитирани“.

Инстаграм критериуми за зелена ознака за проверка

Прво мора да се придржувате до Условите за користење и Упатствата за заедницата на Instagram. Покрај тоа, вашата сметка мора да го исполнува секој од следниве критериуми:

  • Автентичност: Дали сте физичко лице, регистрирана компанија или заштитен знак? Тие не можат да бидат мем-страница или сметка на обожаватели.
  • Единствено: Само една сметка по лице или компанија може да се потврди на Instagram, со исклучок на сметки специфични за јазикот.
  • Јавно: Приватните сметки на Инстаграм не можат да се потврдат.
  • Целосно: Дали имате целосна биографија, слика на профилот и барем една објава?
  • Забележително: Овде работите стануваат субјективни, но Instagram го дефинира значајното име како „популарно“ и „многу барано“ име.

Ако сте релативно сигурни дека ги исполнувате овие критериуми, обидете се!

>>> Погледнете повеќе веб-локација каде што можете да ги видите сликите на профилот на другите корисници на Инстаграм instazoom

Како да се регистрирате за да добиете потврда на Инстаграм: 6 чекори

Верификацијата на Инстаграм е всушност прилично јасен процес:

Чекор 1: Одете на вашиот профил и допрете ја иконата Контролна табла во горниот десен агол

Чекор 2: Кликнете на Поставки

Чекор 3: Кликнете на Сметка

Чекор 4: Кликнете Барај верификација

Чекор 5: Регистрирајте се на страницата за верификација на Инстаграм

како се добива синиот крлеж на Инстаграм
Чекор 6: Пополнете го формуларот за апликација

  • Вашето вистинско име
  • Заедничко име (ако е достапно)
  • Изберете ја вашата категорија или индустрија (на пр. блогер / инфлуенсер, спорт, вести / медиуми, компанија / бренд / организација итн.)
  • Исто така, ќе треба да поднесете фотографија од лична карта издадена од владата. (За поединци, тоа може да биде возачка дозвола или пасош. За компаниите, сметката за струја, Статутот или вашата даночна пријава се доволни.)

Чекор 7. Кликнете Испрати

Според Instagram, ќе добиете одговор на картичката за известувања откако тимот ќе ја прегледа вашата апликација. (Предупредување: Инстаграм е многу јасно дека никогаш нема да ви е-пошта, да побараат пари или да ве контактираат).

Ќе добиете директен одговор да или не во рок од неколку дена или една недела. Нема реакција или објаснување.

како се добива синиот крлеж на Инстаграм
како се добива синиот крлеж на Инстаграм

Совети за проверка на Инстаграм

Секој може да аплицира за потврда на Инстаграм. Но, всушност, добивањето одобрение е многу потешко. Ги составивме сите најдобри практики кои ќе ги максимизираат вашите шанси за успех во добивањето зелена ознака.

Не обидувајте се да купите значка за потврда

Прво, дали се сеќавате дали некој ве контактирал кој рекол дека нивниот пријател работи за Инстаграм? или ветување дека ќе ви дадам зелен чек и „целосна рефундација“ доколку тоа не функционира. Исто така, има случај кога сметката на ДМ е насочена кон вас затоа што сакаат да ви ја продадат својата значка затоа што „веќе не им треба“; Треба да бидете свесни за овие ситуации.

како се добива синиот крлеж на Инстаграм
Измамниците на Инстаграм знаат дека луѓето и компаниите сакаат син крлеж и го користат тоа. Запомнете дека Instagram никогаш нема да побара плаќање и никогаш нема да ве контактира.

Зголемете ги следбениците (вистински)

Целта на Инстаграм во доделувањето зелен кредит е да ја потврди вашата сметка за да избегнете други да бидат лажни; И, се разбира, другите може да ве лажираат само ако вашата сметка е вредна за многу луѓе или ако сте познати. Затоа сметката со многу следбеници е еден од критериумите за Инстаграм да ви одобри зелен заем.

Всушност, сметка со зголемување на следбениците е кога луѓето или брендовите добиваат поголемо внимание на и надвор од Инстаграм.

Совет: може да следите повеќе сметки за повторно да ве следат и да испорачате интересни објави. Во принцип, не обидувајте се да правите кратки патеки и да ги купувате вашите следбеници на Инстаграм. (Исто така, прекршувањето на Упатствата за заедницата на Instagram за да се потврди вашата сметка може да резултира со затворање на вашата сметка.)

Отстранете ги сите меѓуплатформски врски во вашата био

Инстаграм инсистира на тоа дека на проверените сметки не им е дозволено да имаат таканаречени врски „Додај ме“ до други услуги на социјалните медиуми на нивните профили на Инстаграм. Може да вклучите линкови до веб-локации, целни страници или други онлајн производи. Сепак, внимавајте да не се поврзете со вашата сметка на YouTube или Twitter.

Од друга страна, ако имате сина ознака за проверка на вашиот Фејсбук профил, но не и на вашата сметка на Инстаграм, Инстаграм конкретно бара од вас да се поврзете со вашата сметка на Инстаграм од страницата на Фејсбук за да ја докажете вашата автентичност.

Дозволете повеќе луѓе да ја бараат вашата сметка

Социјалните медиуми се поврзани со случајно, органско откритие; и да ја направите голема може да има вистинско влијание врз вашиот ангажман и следбеници.

Но, кога станува збор за верификацијата, Instagram сака да знае дали луѓето се доволно заинтересирани за вас за да избегаат од гламурот на вашата почетна страница и активно да го пишуваат вашето име во лентата за пребарување.

Иако Instagram не обезбедува аналитика за овие податоци, верувам дека тимот за верификација на Instagram има пристап и проверува колку често корисниците ве бараат.

Пријавете се кога вашето име е на вестите

Дали вашиот бренд е претставен во повеќе извори на вести? Тековно соопштение за печатот или појавување на популарна страница за вести? Дали некогаш сте се појавиле во голема меѓународна публикација? Без рекламирање или платена содржина, се разбира.

Ако вашиот бренд никогаш не бил ПР во овие медиуми, може да ви биде потешко да покажете колку сте „познати“. Главно затоа што немате каде да испратите доказ.

Ако неодамна сте добиле внимание или планирате големо соопштение за печатот, искористете го ова и претплатете се на оваа ознака за проверка кога вашето име е жешко.

Соработка со медиумите или новинарите

Ако имате буџет и амбиција, ангажирајте реномирана медиумска агенција со пристап до алатките за поддршка на партнерите за медиуми на Facebook. Вашиот издавач или агент може да го користи својот индустриски портал за да испраќа барања за потврда на корисничко име, спојување сметки и потврда на сметката.

Дали е загарантирана верификацијата? Се разбира не. Но, прашањата од експерт од индустријата преку Панелот за поддршка на медиумски партнери имаат поголема тежина.

Интегритет на информации за сметката

Нема ништо лошо во тоа, но бидејќи е толку важно морам да го спомнам овде. Пред сè, треба да бидете искрени за апликацијата што треба да се испита.

Користете го вашето вистинско име. Изберете категорија што точно одговара на она што го правите. Дефинитивно нема фалсификување на владини документи.

Ако откриете нечесност, Инстаграм не само што го отфрла вашето барање, туку може и да ја избрише вашата сметка.

Ако ова ви е прв пат да одбиете, обидете се повторно

Ако Инстаграм сè уште одбива да ја автентицира вашата сметка после сета ваша напорна работа, искористете ја шансата да ја постигнете целта и повторете ги вашите напори.

Усовршете ја вашата стратегија на Инстаграм, изградете база на лојални обожаватели и во исто време станете попознати на платформата.

И потоа, без разлика дали ќе ги чекате потребните 30 дена или ќе потрошите неколку фискални квартали за да ги достигнете вашите KPI, можете повторно да аплицирате.

Вака останувате проверени на Инстаграм

Како да ја задржите вашата значка откако ќе ја заработите? Тоа е лесно. Проверката на Инстаграм се чини дека е засекогаш, дури и ако веќе не сте познати. Но, бидете внимателни:

Чувајте ја вашата сметка јавна: потребна е отклучена јавна сметка за да се побара потврда и мора да остане потврдена во секое време.

Не ги кршете стандардите на Инстаграм: непочитувањето на Условите за користење на Инстаграм и Упатствата за заедницата ќе ја оневозможи или избрише секоја сметка, но со голема моќ доаѓа и голема одговорност. Потврдените сметки не се слободни да бидат етички, вистински и истакнати членови на заедницата.

Потврдата е само почеток: правилата бараат минимална активност за да ја задржите вашата значка за потврда на Instagram: фотографија на профилот и објава. Но, треба да направите повеќе.

Заклучи

Потврдувајќи го тоа Instagram Имајќи траги од зелена боја ќе додаде вредност и престиж на вашиот бренд. Кога ќе се комбинира со градење на вашата стратегија на Инстаграм и објавување на привлечна содржина за вашата публика, тоа дефинитивно ќе ви донесе многу големи придобивки.

Совет: заштедете време за управување со вашата сметка на Инстаграм со користење на алатки за управување со социјалните медиуми за да закажувате и објавувате објави, да ја зголемите вашата публика и да го следите успехот со аналитика.