Најефективниот софтвер за поддршка за продажба на Facebook

Во моментов, онлајн продажбата стана многу популарна, особено продажбата преку социјалната мрежа Фејсбук, но за да се продаде ефективно, не само што треба да работиме напорно за објавување на продажбата, туку ни треба и софтвер за поддршка или неопходни алатки за продажба за да заштедиме време. да заштедите, како и да го зголемите бројот на нарачки и да ја задржите репутацијата брзо и ефикасно. Во оваа статија, воведуваме некои од најпопуларните софтвери за поддршка за продажба на Facebook за кои се заинтересирани многу луѓе, надевајќи се дека ќе ви помогнат лесно да го користите и да продавате повеќе производи.
>>> Веб-страница за преземање висококвалитетни фотографии на Инстаграм: https://instazoom.mobi/

По водење бизнис во ерата 4.0, невозможно е да не се прави бизнис онлајн на веб-страниците, Facebook. За да можете да управувате со нарачките, да се грижите за клиентите и да ги спречите конкурентите да крадат нарачки, треба да користите тактики, вклучително и користење на софтвер за овозможување продажба на Facebook Fanpage.

Има многу софтвери за продажба на Фејсбук кои ќе ви помогнат да најдете клиенти, да креирате листа на потенцијални клиенти, а исто така има и алатки кои ќе ви помогнат во управувањето со пораките, управувањето со фан-страниците или самоодговарањето. Ве молиме погледнете некои од жешките софтвери за помош за продажба на Facebook што многу луѓе го сакаат и избираат подолу.

Ефективен софтвер за поддршка за продажба на Facebook

1. Кодон:  Софтвер за управување со фан страница, инбокс, коментар на Фејсбук

Денес, кога се зборува за ефективен софтвер за управување со фан-страници на Фејсбук, невозможно е да не се спомене софтверот Кодон. Ако сакате да ја зголемите продажбата, да привлечете клиенти, да ја зголемите свеста за вашиот бренд и да ги решите проблемите со управувањето со продажбата на Facebook, можете да сметате на софтверот Codon за да ви помогне. Овој софтвер е ценет од клиентите поради неговите супериорни карактеристики како автоматско криење и одговарање на коментари, автоматско испраќање сандаче кога клиентите коментираат и означуваат и ефективно ги класифицира клиентите. Освен тоа, софтверот Codon исто така има способност да генерира статистика за продажба и раст; управување со залихи; Креирајте нарачки и испраќајте фактури во разговор.

Интерфејсот на Codon.vn е лесен за користење и лесен за користење. Со само неколку минути навикнување на него, можете лесно да го користите овој софтвер за поддршка за онлајн продажба на Facebook.

Најефективниот софтвер за поддршка за продажба на Facebook

Најефективниот софтвер за поддршка за продажба на Facebook

Причини за користење на Codon.vn за управување со фан-страници:

- Скријте коментари, собирајте пораки исклучително брзо:  Оваа алатка за поддршка на фан-страници на Facebook ги консолидира пораките и коментарите на клиентите на вашите фан-страници во единствен интерфејс со кој можете лесно да управувате. Дополнително, штом клиентот коментира за нарачката, Codon.vn секогаш ќе го крие овој коментар за да избегне противникот да ги украде вашите клиенти. Во исто време, codon.vn ќе прикаже целосна порака за да ви помогне внимателно да ги контролирате нарачките на клиентите и да избегнете недостиг на нарачки и пропусти.

-  Потенцијален клиент Филтер: Codon.vn има функција за филтрирање телефонски броеви за да можете активно да ги менторирате и советувате потенцијалните клиенти за да можат клиентите редовно да купуваат. Исто така, ја зачувува историјата на клиентите кога ќе дојдат во вашата продавница за да ви помогне да идентификувате кој сака да купи и на тој начин да развиете соодветни маркетинг стратегии.

 Комуникација, разговор, клиенти, нарачки:  Повеќето од вас во онлајн бизнисот би сакале да имаат научен склад за податоци за клиентите за лесно и ефективно управување. Codon.vn е роден за да ја реши оваа потреба. Со codon.vn можете да разговарате со клиентите и во исто време да креирате нарачки во прозорецот за разговор. Придобивката од софтверот Codon е што се интегрира со превозниците и испораката, што ви овозможува да го скратите и поедноставите процесот на продажба на вашите клиенти.

Извештаи за деловни перформанси и прегледи на вработените : Codon.vn редовно ги ажурира перформансите на продавницата, деталните извештаи за продажбата и профитот, континуирано го ажурира бројот на интеракции на фан страницата... за вас. ви помага да знаете кои артикли добро се продаваат и да се појавите на време со ефективни деловни стратегии за подобри зделки. Дополнително, можете да го користите codon.vn за да следите кои вработени работат добра, а кои лоша работа.

 Коментари/Inbox Synthesize: Codon.vn ви овозможува да ги консолидирате сите коментари/влезни сандачиња од клиенти од многу различни фанови во еден интерфејс за лесно управување.

-  Можете да го користите бесплатно 30 дена,  пред да одлучите да го купите овој софтвер за поддршка за продажба на Facebook. Сигурно ќе имате одлично искуство со софтверот Codon.vn.

Во моментов, цената за користење на софтверот Codon.vn е поделена на многу пакети како Start, Sandard, Premium со времетраење од 3 месеци, 6 месеци, 12 месеци, така што можете да го изберете соодветниот пакет на трошоци. Со само разумна цена по пакет, веќе можете да го користите Codon.vn со многу корисни функции, ефективно и брзо искуство со онлајн продажба, заштеда на време и трошоци за вработување.

2. Sapo GO – Софтвер за управување со онлајн продажба на Фејсбук и берзи

Сапо е добро познато име во областа на софтверот за управување со продажбата, избрано од многу германски сопственици на продавници и бизниси. Ако продавате на онлајн канали како што се Facebook, подови за е-трговија (Shopee, Lazada, Sendo…), тогаш Sapo GO е софтверот специјално дизајниран за вас. Sapo GO се смета за многу удобен и лесен за користење софтвер за управување со онлајн продажба со непречено функционирање и многу извонредни карактеристики.

Некои специфики на Sapo GO може да се наречат како:

– Собирање на сите коментари и сандачиња на еден екран за да се направи консултацијата и завршувањето на нарачката поудобно и побрзо, избегнувајќи преклопување или пропуст на клиентите.

– Дали некогаш сте наишле на ситуација никој да не се наоѓа на фан страната за време на паузата и случајно да ги пропуштите клиентите кои влегле во разговорот или коментирале дека им треба совет во тој момент? Со Sapo GO можете да креирате автоматизирани скрипти за одговори за коментари/влезни сандачиња кои се секогаш подготвени да им служат на клиентите без да трошат ресурси.

– Sapo GO ја има предноста во многу ефикасно управување со залихите, има специфични податоци за да знае кои артикли се достапни, кои артикли се без залиха и брзо да врши нарачки.

– Sapo GO се поврзува директно во системот со единици за испорака како GHTK, GHN, Viettel Post, AhaMove, GrabExpress, Sapo Express… Ви помага да ги споредите цените на бродот, да повикате бродови и брзо да испраќате нарачки со само неколку кликања. Во исто време, готовинскиот тек и транспортниот долг може автоматски да се контролираат на софтверот.

– Ако продавате преку пренос во живо, тогаш честитки, има малку софтвер на пазарот што поддржува добро управување со акции и повеќеканални од Facebook и платформи за е-трговија, но исто така поддржува пренос во живо како Sapo GO. Овој софтвер може автоматски да ги доловува информациите за клиентите и да создава нарачки, да испраќа повратни информации до клиентите кога нарачките се успешно завршени и прецизно да ја известува ефективноста на секој пренос во живо.

– Конкретно, Sapo GO нуди решение кое може да управува со сите продажни сметки во исто време, да поврзува многу фан страници и многу штандови на централи, да контролира податоци за секоја сметка, да управува со залиха, нарачки, клиенти...

– Нема потреба да бидете присутни во продавницата, каде и да сте, можете да ја разберете ситуацијата на продавницата за да донесувате брзи одлуки преку детални и интуитивни извештаи за заработката со текот на времето по статус, ефикасноста на работата на секој вработен и да го процените бројот на стоки продаден, увезен, инвентар...

Софтвер со многу корисни и практични карактеристики, но цената на користењето на Sapo GO е многу прифатлива. Ова е и причината зошто многу продавници избираат Sapo GO. Исто така, Sapo GO нуди бесплатен 15-дневен пакет полн со функции што треба да ги испробате пред да купите. Слушањето сто не е еднакво на гледање, пробајте го за да видите дали одговара на вашите потреби или не.

3. Едноставен Фејсбук:  Софтвер за поддршка на онлајн продажба на профили на Facebook

Ова е софтвер кој има многу извонредни и корисни функции за продажба на Facebook, основни функции како автоматско поврзување потенцијални клиенти, испраќање сандачиња и следење на клиентите, филтрирање, пријателите не комуницираат, поддршка за управување со објави во повеќе сметки. Филтрирајте и отстранете ги потенцијалните клиенти додека градите целосни пријатели.

Покрај тоа, едноставниот софтвер на Facebook, исто така, носи големи придобивки за онлајн продавачите, како што се:

- Направете целосен профил од 5000 пријатели лесно и брзо
- Грижете се за клиентите и комуницирајте со нив автоматски
- Поврзете се со многу клиенти бесплатно
– Изградете личен бренд, продажбата станува лесна –
Заштедете максимално време и подобрете ја работната ефикасност.

4. Автовирусна содржина: Содржина  софтвер за управување на фан страната

Софтверот за автовирусна содржина е софтверот избран од многу онлајн продавачи. Кога го користите овој софтвер, потребен е само 1 клик за да го поставите времето и објавата на страницата ќе се движи нагоре како што сакате. Или можете лесно да најдете содржина од други веб-локации за да ги освежите информациите и најефективно да ја подобрите вашата содржина, исто така можете лесно да избришете која било содржина.

Софтверот ги има следните основни предности:

- Управувајте со сите објави на Facebook со само 1 клик
– Пронајдете нова содржина за фан страницата брзо и лесно.
- Можете да го поставите распоредот неделно или месец како што сакате.
- Лесно зголемете ја ефикасноста на работата и намалете го времето за содржина за објави за да создадете професионализам во продажбата.

5. Лесно сеење:  Софтвер за зголемување на коментарите/лајковите за бесплатни статии.

Многу луѓе го избираат овој софтвер Simple Seeding бидејќи е бесплатен софтвер кој ефикасно го поддржува процесот на онлајн продажба. Автоматското коментирање и лајкување на достапната содржина помага да се поттикне објавата и да се создаде подобро внимание за купувачите. Освен тоа, можете лесно да бришете и други содржини како што сакате.

Едноставниот софтвер за сеење има основни придобивки како што се:

– Зголемете го бројот на продажни интеракции, направете ги вашите артикли повидливи, особено градете доверба кај купувачите.
– Бесплатните коментари исто така ви помагаат да изградите релативно добар личен бренд
– Софтверот кој им помага на вашите клиенти да посветат поголемо внимание на вашите производи и да инспирира доверба, ја прави продажбата поефикасна.
– Ова е исто така апликација која ја осигурува безбедноста на вашата сметка, за да можете да бидете сигурни дека ќе ја користите.

6. Haravan Side Software

Ако се прашувате дали треба да изберете софтвер за поддршка за продажба на Facebook, софтверот за страници Haravan е исто така еден од софтверите што го користат многу луѓе. Со овој софтвер, тој поддржува и е решение за контрола на коментари/инбокс, криење коментари на фан страницата, поедноставување на работата со нишки и запомнување на професионалниот статус на клиент. Овој софтвер се користи и на Zalo и на Facebook и затоа одлично го поддржува процесот на продажба.

7. Софтвер за четбот „Chatfuel“

Ова е алатка што ја користат многу луѓе. Овој софтвер ќе предизвика пораките да се испраќаат автоматски до повеќето од оние што се филтрирани и инсталирани на фан страницата. Треба само да размислите за жешките информации кои ја погодуваат психологијата на корисникот и софтверот ќе ви помогне да ги испратите. На пример, промоциите или бонусите дефинитивно ќе ви помогнат да ги привлечете најдобрите клиенти. Ве молиме обидете се да го добиете и да го користите овој софтвер.

> Видете ја и страницата за менување фонтови: https://instazoom.mobi/instagram-schrift/

 

Бесплатен софтвер за реклами на Фејсбук

Заедно со софтверот за овозможување продажба, софтверот за рекламирање исто така многу придонесува за вашиот процес на продажба, еве неколку софтвери што можете да ги истражите и примените во процесот на продажба.

1. Chatbot Puziness

Софтверот Chatbot Puziness е производ што се користи како алатка за управување со фан-страници и може да биде достапен XNUMX/XNUMX. Интелигенцијата на софтверот зависи и од креативноста и напорот на секој човек. Збунетоста, исто така, може да одговори на клиентите како продавач што клиентите едвај го препознаваат. Оваа софтверска апликација дефинитивно ќе создаде нешто ново и ќе ви заштеди време на продажба.

Покрај тоа, софтверот поддржува и одговарање на коментари, собирање информации за потенцијалните клиенти и автоматизирана грижа за клиентите. Затоа, компаниите или трговските марки добиваат позитивни повратни информации од клиентите додека го користат овој софтвер и ги прават клиентите најзадоволни.

2. Кликнете на IC

Софтверот iClick е алатка за поддршка за рекламирање и продажба на Facebook. Овој софтвер исто така ќе ви помогне да заштедите време бидејќи ќе заштедите уште повеќе време со автоматско прелистување со овој прелистувач. iClick исто така автоматски ги зголемува лајковите, ги зголемува коментарите, автоматски објавува и споделува или автоматски се спријателува со потенцијални клиенти. Ова е исто така 0 донг маркетинг стратегија, ако компаниите знаат како да имаат корист од неа, таа ги заштедува трошоците и продава многу ефикасно.

3.Xface

Xface исто така се смета за најдобар софтвер за маркетинг на Facebook. Не само поставување на кориснички сметки, туку овој софтвер поддржува и развој и градење ефективни фан страници. Повеќето од софтверските програми кои го користат овој софтвер ја максимизираат содржината на страницата, создаваат покани за лајк и лајк на статијата, така што написот се доближува до клиентите.

4. Фејсбук Масовно рекламирање

Ова е софтвер за рекламирање на FB кој игра важна улога во поддршката на најефективниот процес на промоција и продажба на производи. Масовната промоција на Facebook има специјални и нови функции кои го помагаат процесот на продажба и промоција и автоматски ги зголемуваат допаѓањата за да се постигне висока ефикасност. Покрај ова, овој софтвер има и функција за испраќање пораки за автоматско поканување на пријателите да присуствуваат на настани и настани... многу придобивки што можете да ги научите и да ги примените заедно за да го добиете најдобриот ефект на продажба. .

5. Fplus

Софтверот Facebook Fplus е исто така високо ценет како корисна апликација за маркетерите поради неговата висока ефикасност. Со основни функции како автоматско објавување, автоматско коментирање, автоматско испраќање пораки, наоѓање пријатели... Сигурно софтверот Facebook Fplus ќе ви помогне да управувате со вашата страница и да ја продавате на најефикасен начин.

Всушност, за оние од вас кои долго време се занимаваат со бизнис онлајн, времето е навистина важно, така што секогаш треба да оптимизираме сè и да имаме повеќе време, можноста за продажба на повеќе производи се зголемува се повеќе и повеќе. Затоа, софтверот ни помага да имаме повеќе слободно време или да ги елиминираме сите нормални рачни операции кои траат неколку часа на ден, кога софтверот е достапен времето се намалува на само неколку часа. Ова е исто така важен фактор што ќе ви помогне лесно да го изберете најкорисниот продажен софтвер за вас.

Ефективни начини за продажба на Фејсбук

Продажбата преку Интернет на Facebook се смета за многу добар продажен канал, но исто така треба да ја имаме вистинската тактика за да ги добиеме очекуваните резултати, ајде да се осврнеме на дел од ефективните продажби на Facebook подолу.

Вистинската форма на продажба

Ова е првиот фактор на кој трговците на мало треба да обрнат внимание, кои артикли брзо можат повторно да станат популарни и да ги претворат старите клиенти во лојални клиенти.

Не ги злоупотребувајте алатките за продажба

Користењето на софтверот и добивањето многу информации за вашите клиенти не значи дека можете да ја завршите нарачката, затоа треба да имате нови деловни стратегии кои не зависат премногу од алатката и да бидете сигурни дека ќе им ја дадете најдобрата доверба на клиентите .

почит од вашите клиенти

Има многу клиенти кои ги нервира начинот на кој многу луѓе продаваат онлајн, ознаката со името на објавите за продажба или спам пораките. Треба да ја покажете својата професионалност, да ги почитувате сите клиенти, да знаете како да привлечете купувачи и да не вознемирувате или да влијаете на другите.

Зонска класификација на потенцијални клиенти

Има многу жешки софтвери за овозможување продажба на Facebook што потенцијалните клиенти можат да ги најдат за да ги креирате и научите да ги користите, и по што е можно пониска цена бидејќи трошењето не води до успех. Не брзајте да го пронајдете најдоброто решение за вас.

Атрактивна рекламна содржина

Продажбата преку Интернет треба да се фокусира на основната содржина како што се сликите на артиклите, како и информациите за производите и цените. Повеќето продажни артикли треба и да ги привлечат и возбудат читателите, а со тоа да влеат доверба и да изградат свој уникатен бренд.

Погоре има некои ефективни софтвери за помош за продажба на Facebook на кои можете исто така да се повикате и да изберете и аплицирате за вашите најдобри работни потреби. Особено, постојат многу други корисни софтвери на кои можете да се повикате како што се: Б. Софтвер за управување со продажбата, преку овој софтвер, управувањето и продажбата стануваат најлесните и најефикасните. Со оваа листа на софтвер за управување со продажбата, сигурно ќе го направите најсоодветен избор.