Најефективните алатки за да помогнат во продажбата на Инстаграм денес

За онлајн продавниците, Инстаграм не е само социјална мрежа, туку и ефикасен деловен канал како Фејсбук. За да ја подобрите продажбата на Инстаграм, покрај добрите производи, треба да знаете уште неколку апликации кои ќе помогнат во продажбата на Инстаграм. Подолу, DooPage собира за вас апликации за поддршка на продажбата на Instagram и е поделена со функции како што се уредување фотографии, управување со продажба, алатки за маркетинг итн.

Маркетинг на Инстаграм

1. Софтвер за уредување слики и видео во апликација и веб

Snapseed

Snapseed е една од најкористените апликации за уредување фотографии на телефоните денес. Апликацијата е лесна за употреба. Уредете ги сликите по ваш вкус за да ги направите вашите фотографии како што сакате и да создадете најзадоволителни фотографии.
Покрај тоа, Snapseed ја има функцијата да го зачува филтерот што штотуку го создадовте, што ви помага да креирате фотографии со уникатен стил без да трошите многу време на уредување.

VSCO

VSCO има сеопфатен софтвер за корекција на боја на фотографии што ви овозможува да ги претворите вашите фотографии, дури и ако се направени со телефон, во . Покрај основните бои кои можете да ги приспособите, апликацијата има и огромна библиотека со сложени бои од која можете да купите повеќе (ако е потребно) за да ги создадете најуникатните фотографии.

>>> Инста зум е одлична алатка која ви овозможува да го вчитате и зумирате вашиот профил и да преземате фотографии, макари, објави и приказни на Instagram со HD квалитет од кој било корисник.

платно

Една од бесплатните слики за веб дизајн за недизајнерите да создаваат слики за нивниот Инстаграм. Главната функција на Canva е да креира шаблони каде што само треба да ги комбинирате постоечките слики за да создадете целосна слика за себе.
Брзо

Апликацијата брзо и лесно комбинира повеќе клипови во едно видео. Со Quick, имате многу предложени теми со богата содржина што ќе ви помогнат да имате уникатни видеа на Instagram. Подобрете ја ефикасноста на продажбата на Instagram.

дизајн на студио

Можете да изберете многу поставки. Можете да го приспособите, составите и менувате фонтот како што сакате. Може да се менува според составот, големината и бојата на видеото.

2. Апликација за управување со продажба на Instagram и апликација и веб

DooPage

Еден од најефикасните софтвери за управување со продажбата денес. Интегрирајте многу продажни канали, вклучително и Инстаграм. Управувајте со сите пораки на Инстаграм и повеќе канали на едно место.
Поддржете повеќе статистики за продажба, управување со вработените, повеќе единици за испорака и автоматски одговори. Помогнете им на продавниците да ја подобрат ефикасноста на продажбата на Instagram.

грам лр

Gramblr е една од многуте апликации што ви овозможува да објавувате фотографии на Instagram од вашиот компјутер. Обезбедете карактеристики за поефективно управување, на пр. Б. Закажување состаноци, преземање фотографии директно од компјутер, итн.
Спетер

Подоцна е услуга за потсетување за закажување и објавување за Инстаграм. Ви овозможува визуелно да планирате и закажувате објави. Закажани времиња на објавување, Подоцна ви испраќа известувања преку апликацијата за телефон и ве потсетува да објавувате на Инстаграм.

3. Апликации за поддршка на маркетингот на Инстаграм

Scion Social

Sprout Social е апликација за закажување и објавување на Инстаграм. За да ви помогне да го анализирате вашиот Инстаграм, има детални извештаи за објави кои ќе ви помогнат подобро да ја разберете вашата сметка. Споредете ја ефективноста на секој од вашите профили на Инстаграм

Покрај тоа, Sprout Social има и алатка за следење хаштаг и коментари за да можете подобро да ги разберете потребите на заедницата во која учествувате на Instagram. Вашата шанса да сфатите што се случува и да ја зголемите продажбата на Инстаграм.

Websta

Websta е бесплатна алатка која ќе ви помогне да управувате со вашата страница на Инстаграм. Обезбедува лесна за разбирање аналитика за да можете да добиете преглед на вашата страница на Инстаграм.
Websta собира хаштагови на Инстаграм. Оттука можете лесно да ги филтрирате хаштаговите поврзани со вашата индустрија и исто така ќе добиете предлози поврзани со хаштагови.

Временски распоред

Schedugram е апликација која вклучува многу функции, но најистакната е сè уште водење кампањи за подобрување на ефикасноста
Распоредот вклучува и функции за уредување фотографии. Schedugram, исто така, ви овозможува да прикачувате слики во серија, но можете да го прилагодите времето на објавување на секоја фотографија за да им помогнете на социјалните мрежи да функционираат и да ја подобрите продажбата на Instagram.