3 чекори за создавање супер кул сметка на Инстаграм за креаторите на содржина

Трендот на маркетинг со содржина рапидно се зголемува ширум светот. Значи, што им треба за да се подготват за нови бизниси или креатори на содржини кои сакаат да се придружат на ова „вкусно парче торта“? Значи, што треба да направиме за да создадеме конкурентна предност, да создадеме вредност, да привлечеме читатели?

Еве неколку начини да креирате сметка на Инстаграм за оние кои штотуку почнуваат да создаваат содржина на каналот на социјалните медиуми!

3 чекори за создавање супер кул сметка на Инстаграм за креаторите на содржина

1. Вистината за социјалната мрежа Инстаграм

Инстаграм првично беше познат како апликација за споделување слики и видео развиена од Кевин Систром и Мајк Криге (САД).

Од своето основање, Инстаграм прерасна во популарен канал за комуникација за корисниците да се поврзат со брендови, познати личности, лидери на мислата, пријатели, семејство и многу повеќе.

Кога социјалната мрежа Фејсбук експлодираше ширум светот, корисниците на Инстаграм ја сменија намерата да се префрлат на Фејсбук поради некои посебни функции достапни само на Инстаграм како (објавување приказни со музика, уредување фотографии, интерфејс итн.) или СМС во оваа апликација итн.)

Со преку милијарда регистрирани сметки, Instagram беше купен од Facebook во 2012 година. И ИГ стана дел од секојдневието. Се чини дека сите се на Инстаграм овие денови, од мали бизниси до големи корпорации, новински куќи до културни организации, познати личности, фотографи и музичари, а да не зборуваме за малата индустрија на влијателни лица што се појавија на оваа социјална мрежа.

Видете исто така: Веб-страница што ќе ви помогне Фонт на Инстаграм да смени

2. 3 чекори за изградба на професионална сметка на Инстаграм

Ако сакате да започнете да креирате сопствена сметка за да креирате содржина, да споделувате нови работи или да креирате сметка за бизнис, ... Но, не ја разбирате целосно оваа апликација? Значи, како можете да привлечете гледачи штом ќе ја видат вашата сметка за прв пат? За оние кои имаат естетско око и уметничко наведнување, ова е прилично лесна задача за нив. Но, што е со оние кои не се добри во дизајнот? Еве 3 предлози за дизајн на сметка за оние кои се „слепи“ во уметноста на дизајнирање

Чекор 1: Идентификувајте ја содржината што сакате да ја таргетирате 

3 чекори за создавање супер кул сметка на Инстаграм за креаторите на содржина

Прво треба да одговорите на следниве прашања:

Кои се читателите на оваа содржина? Какво однесување имаат?

Дали ги привлекуваат светли или темни слики? Или тоа е единствената боја за вашата сметка. Треба внимателно да го научите овој дел бидејќи ова е Г-точката на корисникот што му е важна.

Ако не сте добри во дизајнот, што да правите? Главниот одговор е достапни шаблони (за плаќање). Ве молиме известете ја цената што можете да ја потрошите? Обично, цената на секундарниот шаблон за платно на Etsy не зависи многу од добриот или лошиот дизајн, туку повеќе од бројот на шаблони во дизајнот. Само оди во Етси. com напишете канва за шаблон за Инстаграм и ги има еден тон. (Типично од 200.000 – 1000.000, 400.000 – 500.000 е вообичаено). Често купувам на оваа страница, брзо и практично. По плаќањето со Paypal или Mastercard, има датотека за преземање. Во датотеката има инструкции и врска, кликнете на неа за да отидете на платното и да имате шаблон за копирање. Има многу други платформи, не ги користам, па не можам да ви ги прегледам.

Чекор 2: Изберете го најсоодветен образец

Во моментов, шаблонот не ни е премногу туѓ. Тоа е претходно дизајнирана датотека со слики со специфични распореди за да се задоволат потребите на корисниците со различни намени.

3 чекори за создавање супер кул сметка на Инстаграм за креаторите на содржина

Меѓутоа, ако го користите шаблонот за дизајнирање на вашата IG сметка, сè уште имаме неколку совети што треба да ги следиме.

Треба да купите шаблон што не треба да користи надворешни слики. Бидејќи шаблонот обично нема придружна слика, луѓето само ја ставаат прикачената слика на врвот на примерокот на сликата за да ја визуелизирате. Кога ќе го купите, тешко е да најдете фотографии со сличен распоред и бои кои одлично се вклопуваат со овој дизајн. Навистина е тешко за сликите на производите што треба да се користат во шаблонот, но за нормални фотографии, сè што треба да направите е да исфрлите и да ги користите алатките за да ја филтрирате бојата на сликата што одговара на оригиналниот дизајн.

Изберете шаблони со едноставни, лесно видливи фонтови кои не се премногу комплицирани. Бидејќи е можно многу фонтови да не бидат поддржани при префрлање на виетнамски. 

Купете го шаблонот IG рингишпил ако вашата објава има многу слики и многу низи со информации. Ако сакате сликите да се поврзат заедно, треба да го пробате овој шаблон. Многу удобно и синхроно.

Чекор 3: Организирајте ја вашата довод на Инстаграм за да биде убава и научна

3 чекори за создавање супер кул сметка на Инстаграм за креаторите на содржина

Има многу ресурси за да ја дизајнирате вашата сметка. На пример познати личности или сметки на создавачи на содржини на социјалните мрежи итн. Само одете на нивниот профил и сакаме веднаш да кликнеме следење бидејќи начинот на кој е креиран изворот е многу убав. 

Затоа, предложете ги вашите совети за создавање супер кул извор за вашиот ИГ

Апликација Unfold - специјализирана за дизајнирање фотографии за довод на Инстаграм и има функција да планира пред вашиот довод на Инстаграм. Сè што треба да направите е да ја поврзете вашата IG сметка со апликацијата, потоа да ги поставите фотографиите што сакате да ги објавите на IG и да ги повлечете и испуштите сликите за убаво и привлечно да ги распоредите. Приближно на секои 9 слики ќе одреди како ќе изгледа збир на доводи. Така, можете дури и да креирате слика во вашиот довод на Инстаграм. Оваа апликација чини повеќе од 200.000 годишно. Мислам дека има и многу други бесплатни апликации кои ја имаат оваа функција.

Или можете да го преземете шаблонот на Freepik, да ја одделите оригиналната позадина (текстот и сликата што ги составил Freepik) и потоа да го редизајнирате користејќи ја апликацијата Canva, која исто така создава супер убави слики.

Горенаведените се предлози за тоа како да креирате сметка на Инстаграм за креаторите на содржина на оваа платформа. Се надевам дека имате повеќе информации за себе за да креирате супер кул сметки за себе.