3 hapa për të krijuar një llogari super të lezetshme në Instagram për krijuesit e përmbajtjes

Trendi i marketingut të përmbajtjes po rritet me shpejtësi në mbarë botën. Pra, çfarë u duhet atyre për t'u përgatitur për bizneset e reja ose krijuesit e përmbajtjes që kërkojnë t'i bashkohen kësaj "pjesë të shijshme byreku"? Pra, çfarë duhet të bëjmë për të krijuar një avantazh konkurrues, për të krijuar vlera, për të tërhequr lexuesit?

Këtu janë disa mënyra për të krijuar një llogari në Instagram për ata që sapo kanë filluar të krijojnë përmbajtje në kanalin e mediave sociale!

3 hapa për të krijuar një llogari super të lezetshme në Instagram për krijuesit e përmbajtjes

1. E vërteta për rrjetin social Instagram

Instagram fillimisht njihej si një aplikacion për ndarjen e imazheve dhe videove i zhvilluar nga Kevin Systrom dhe Mike Kriege (SHBA).

Që nga fillimi i tij, Instagram është rritur në një kanal komunikimi popullor për përdoruesit që të lidhen me markat, të famshmit, liderët e mendimit, miqtë, familjen dhe më shumë.

Kur rrjeti social Facebook shpërtheu në mbarë botën, përdoruesit e Instagram ndryshuan qëllimin e tyre për të kaluar në Facebook për shkak të disa veçorive të veçanta të disponueshme vetëm në Instagram si (postimi i historive me muzikë, redaktimi i fotove, ndërfaqja, etj.) ose SMS në këtë aplikacion etj.)

Me mbi një miliard llogari të regjistruara, Instagram u ble nga Facebook në 2012. Dhe IG është bërë pjesë e jetës së përditshme. Duket sikur të gjithë janë në Instagram këto ditë, nga bizneset e vogla te korporatat e mëdha, mediat e lajmeve te organizatat kulturore, të famshmit, fotografët dhe muzikantët, për të mos përmendur industrinë e vogël të influencuesve që janë shfaqur në këtë rrjet social.

Shihni gjithashtu: Faqja e internetit për t'ju ndihmuar Shkronja e Instagramit te ndryshosh

2. 3 hapa për të ndërtuar një llogari profesionale në Instagram

Nëse dëshironi të filloni të krijoni llogarinë tuaj për të krijuar përmbajtje, për të ndarë gjëra të reja ose për të krijuar një llogari për biznesin, … Por nuk e kuptoni plotësisht këtë aplikacion? Pra, si mund t'i tërheqni shikuesit pasi të shohin llogarinë tuaj për herë të parë? Për ata që kanë një sy estetik dhe një prirje artistike, kjo është një detyrë mjaft e lehtë për ta. Por çfarë ndodh me ata që nuk janë të mirë në dizajn? Këtu janë 3 sugjerime për dizajnimin e llogarisë për ata që janë "të verbër" në artin e dizajnimit

Hapi 1: Identifikoni përmbajtjen që dëshironi të synoni 

3 hapa për të krijuar një llogari super të lezetshme në Instagram për krijuesit e përmbajtjes

Së pari ju duhet t'i përgjigjeni pyetjeve të mëposhtme:

Kush janë lexuesit e kësaj përmbajtjeje? Çfarë sjelljesh kanë?

A tërhiqen nga imazhet e lehta apo të errëta? Ose është ngjyra unike për llogarinë tuaj. Ju duhet ta mësoni këtë pjesë me kujdes pasi kjo është pika G e përdoruesit që ka rëndësi për ta.

Nëse nuk jeni të mirë në dizajn, çfarë të bëni? Përgjigja kryesore është shabllonet e disponueshme (me një tarifë). Ju lutemi këshilloni çmimin që mund të shpenzoni? Zakonisht, çmimi i një modeli të kanavacës dytësore në Etsy nuk varet shumë nga një dizajn i mirë ose i keq, por nga numri i shablloneve në një dizajn. Thjesht shkoni në Etsy. com shkruani kanavacën e shabllonit të Instagramit dhe ka shumë prej tyre. (Zakonisht nga 200.000 – 1000.000, 400.000 – 500.000 janë të zakonshme). Unë shpesh blej në këtë faqe, të shpejtë dhe të përshtatshëm. Pas pagesës me Paypal ose Mastercard ka një skedar shkarkimi. Në skedar ka udhëzime dhe një lidhje, klikoni mbi të për të shkuar në kanavacë dhe për të pasur një shabllon për të kopjuar. Ka shumë platforma të tjera, unë nuk i përdor ato, kështu që nuk mund t'i shqyrtoj ato për ju.

Hapi 2: Zgjidhni shabllonin më të përshtatshëm

Aktualisht, shablloni nuk është shumë i huaj për ne. Është një skedar imazhi i projektuar paraprakisht me paraqitje specifike për të përmbushur nevojat e përdoruesve me qëllime të ndryshme.

3 hapa për të krijuar një llogari super të lezetshme në Instagram për krijuesit e përmbajtjes

Megjithatë, nëse përdorni shabllonin për të dizajnuar llogarinë tuaj IG, ne kemi ende disa udhëzime për të ndjekur.

Duhet të blini një shabllon që nuk ka nevojë të përdorë imazhe të jashtme. Meqenëse shablloni zakonisht nuk ka një imazh shoqërues, njerëzit thjesht vendosin imazhin e bashkangjitur në krye të imazhit të mostrës që ju ta vizualizoni. Kur e blen, është e vështirë të gjesh foto me paraqitje dhe ngjyra të ngjashme që shkojnë mirë me këtë dizajn. Është vërtet e vështirë për imazhet e produktit që duhet të përdoren në shabllon, por për fotot normale, gjithçka që duhet të bëni është të hiqni spërkatjen dhe të përdorni veglat për të filtruar ngjyrën e imazhit që përputhet me dizajnin origjinal.

Zgjidhni shabllone me shkronja të thjeshta, lehtësisht të dukshme që nuk janë shumë të komplikuara. Sepse është e mundur që shumë fonte nuk do të mbështeten kur kaloni në Vietnamisht. 

Blini shabllonin e karuselit IG nëse postimi juaj ka shumë imazhe dhe shumë vargje informacioni. Nëse dëshironi që imazhet të lidhen së bashku, duhet të provoni këtë shabllon. Shumë i përshtatshëm dhe sinkron.

Hapi 3: Organizoni furnizimin tuaj në Instagram që të jetë i bukur dhe shkencor

3 hapa për të krijuar një llogari super të lezetshme në Instagram për krijuesit e përmbajtjes

Ka shumë burime për ju për të krijuar llogarinë tuaj. Për shembull, llogaritë e personazheve të famshëm ose të krijuesve të përmbajtjes në rrjetet sociale etj. Thjesht shkoni në profilin e tyre dhe ne duam të klikojmë menjëherë "Ndiq", sepse mënyra se si krijohet burimi është shumë e bukur. 

Kështu që sugjeroni këshillat tuaja për të krijuar një furnizim super të lezetshëm për IG-në tuaj

Aplikacioni shpalos - specializohet në dizajnimin e fotografive për burimin në Instagram dhe ka funksionin e planifikimit përpara furnizimit tuaj në Instagram. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të lidhni llogarinë tuaj IG me aplikacionin, më pas të ngarkoni fotot që dëshironi të postoni në IG dhe të tërhiqni dhe t'i lëshoni imazhet për t'i rregulluar ato bukur dhe tërheqëse. Përafërsisht çdo 9 imazhe do të përcaktojnë se si do të duket një grup burimesh. Kështu që mund të krijoni edhe një imazh në furnizimin tuaj në Instagram. Ky aplikacion kushton më shumë se 200.000 në vit. Unë mendoj se ka edhe shumë aplikacione të tjera falas që e kanë këtë veçori.

Ose mund ta shkarkoni shabllonin në Freepik, të ndani sfondin origjinal (tekstin dhe imazhin që Freepik bashkoi) dhe më pas ta ridizajnoni duke përdorur aplikacionin Canva, i cili gjithashtu krijon imazhe super të bukura.

Më sipër janë sugjerime se si të krijoni një llogari në Instagram për krijuesit e përmbajtjes në këtë platformë. Shpresoj që të keni më shumë informacion për veten tuaj për të krijuar llogari super të lezetshme për veten tuaj.