Instagram kur të postoni? Koha më e mirë për të postuar në 2022

Instagram është aktualisht një nga aplikacionet e rrjeteve sociale që ju intereson dhe përdor shumicën prej jush. Pyetjet rreth përdorimit të këtij aplikacioni janë gjithashtu me interes për shumë prej jush. Në të, ka shumë pyetje në lidhje me kohën më të mirë për të postuar në Instagram. 

Së pari, le të shohim se si ka ndryshuar sistemi i renditjes së Instagram në 2022. Më pas ne hartojmë strategji për të identifikuar kohët më të mira për të postuar në Instagram dhe për të optimizuar ngarkimin e postimeve tuaja për shikime dhe angazhim maksimal.

Kur është koha më e mirë për të postuar në Instagram?

Nëse keni kërkuar kohën ose datën optimale për të postuar në Instagram, mund të gjeni disa rezultate konfuze. Edhe faqja e parë e rezultateve të kërkimit të Google përplasen me njëra-tjetrën (koha lokale).

Kohët më të mira të postimeve në Instagram sipas 3 kompanive të mëdha mediatike

 • Sprout Social: E martë
 • PërmbajtjaCal: E mërkurë
 • Qendra e marketingut me ndikim: e enjte

Duket se ka mosmarrëveshje se kur është koha më e mirë për të postuar në Instagram. Këtu janë disa nga rezultatet kryesore që marrim nga 3 kompanitë e mëdha mediatike për çdo ditë të javës:

Koha më e mirë për të postuar në Instagram  e diel:

 • HubSpot: 8:00 - 14:00
 • MySocialMotto: 10:16 – XNUMX:XNUMX
 • Qendra e marketingut me ndikim: 15:00 – 21:00

Koha më e mirë për të qenë E hënë për të postuar në Instagram:

 • HubSpot: 11:14 – XNUMX:XNUMX
 • MySocialMotto: 6:00 e mëngjesit, 12:00 pasdite, 22:00
 • Qendra e Marketingut Influencer: 11:00, 21:00, 22:00

Koha më e mirë për të postuar  E martë :

 • HubSpot: 10:00 - 15:00, 19:00
 • MySocialMotto: 6:18 – XNUMX:XNUMX
 • Qendra e Marketingut Influencer: 17:00, 20:00, 21:00

Koha më e mirë për të postuar  E mërkurë :

 • HubSpot: 7:00 - 16:00
 • MySocialMotto: 8:00, 23:00
 • Qendra e Marketingut Influencer: 17:00, 21:00, 22:00

Koha më e mirë për të qenë E enjte për të postuar në Instagram:

 • HubSpot: 10:00 - 14:00, 18:00 - 19:00
 • MySocialMotto: 07:00 e mëngjesit, 12:00 pasdite, 07:00
 • Qendra e Marketingut Influencer: 16:00, 19:00, 22:00

Koha më e mirë për të qenë E premte për të postuar në Instagram:

 • HubSpot: 9:00 - 14:00
 • MySocialMotto: 9:00 e mëngjesit, 16:00 pasdite, 19:00
 • Qendra e marketingut me ndikim: 18:00 pasdite, 22:00

Koha më e mirë për të qenë E shtunë për të postuar në Instagram:

 • Vendi qendror: 9:00 – 11:00
 • MySocialMotto: 11:00 e mëngjesit, 19:00 - 20:00
 • Qendra e Marketingut Influencer: 15:00, 18:00, 22:00

Koha e duhur është e ndryshme për të gjithë

Shumica e kohëve më të mira për të postuar përcaktohen nga aktiviteti maksimal ose normat globale të angazhimit. Megjithatë, orët e funksionimit mund të ndryshojnë shumë në varësi të zonës kohore, grupmoshës ose industrisë së audiencave të ndryshme, dhe gjithashtu mund të ndryshojnë në bazë të asaj që po postoni. Ndërsa koha e postimeve tuaja në Instagram është ende e rëndësishme, të dish se si t'i caktosh ato siç duhet kërkon që t'i kushtosh më shumë vëmendje audiencës dhe përmbajtjes.

instagram kur të postoni
Kjo çon në rezultate shumë të ndryshme për çdo postim individual, llogari dhe furnizim të përdoruesit të kohës më të mirë për të postuar në Instagram. Nuk është çudi që ditët dhe kohët më të mira për të postuar në Instagram ndryshojnë shumë në varësi të burimit.

Algoritmi i Instagram po ndryshon vazhdimisht

Edhe pse përfshihen detaje si vendndodhja dhe industria, shumica e këshillave në internet rekomandojnë postimin gjatë orëve të pikut të aktivitetit të audiencës suaj. Kjo është një strategji e sigurt pasi sistemi i vlerësimit të Instagram favorizon angazhimin e shpejtë. Por algoritmi i Instagram-it në vitin 2022 nuk është aq i thjeshtë dhe kjo strategji mund të ulë me të vërtetë shkallën tuaj të angazhimit. 

Rezultatet e fundit nga Later tregojnë se kohët më të mira për t'u ngarkuar janë më herët, ndonjëherë deri në 5 të mëngjesit me orën lokale. Nuk është saktësisht e qartë pse, por ka të ngjarë që përmbajtja me angazhim më të mirë mund të tejkalojë lehtësisht përmbajtjen e re në furnizimin e të dhënave pasi algoritmi vazhdon t'i japë përparësi cilësisë së angazhimit. 

Si të gjeni "orën e artë" për të postuar postime në Instagram për shkallën më të lartë të angazhimit: 4 hapa të thjeshtë

instagram kur të postoni
Nëse doni të gjeni kohën më të mirë për të postuar në Instagram, duhet të përdorni një strategji që përputhet me mënyrën se si Instagram i rendit postimet tuaja. Ju mund ta bëni këtë duke u fokusuar në disa nga faktorët thelbësorë që Instagram përdor për të renditur përmbajtjen, duke krijuar një orar të plotë publikimi. Këtu janë 4 hapa të thjeshtë për t'ju ndihmuar të gjeni kohën më të mirë për të postuar në Instagram sot, nesër dhe më tej:

1. Gjeni audiencën tuaj

Njohja e audiencës tuaj ju jep më shumë njohuri se kur duhet të postoni në Instagram sesa të dhënat globale. Nëse keni një llogari biznesi, përdorni Instagram Insights për të matur audiencën dhe angazhimin tuaj. Hidhini një sy konkurrentëve tuaj ose llogarive të tjera të markës në industrinë tuaj dhe nëse ata po postojnë për të plotësuar boshllëqet, të dhënat tuaja të performancës mund të mungojnë.

Nëse jeni duke përdorur një llogari personale, shikoni detajet e ndjekësve tuaj dhe llogaritë e tyre. Në shumë raste, informacioni juaj publik është më se i mjaftueshëm për të ofruar njohuri të rëndësishme për demografinë tuaj të synuar, si vendndodhjen e përgjithshme, moshën dhe interesat. Për shembull, nëse audienca juaj është e re, mund të prisni që postimet tuaja të kenë më shumë angazhim para dhe pas orëve të rregullta të shkollës ose gjatë pushimeve të drekës.

2. Posto herët dhe shpesh

Siç u përmend, hulumtimet e fundit kanë treguar se Instagram nuk favorizon më angazhimin e shpejtë si dikur kur renditte postimet. Në vend të kësaj, sigurohuni që angazhimi cilësor të kapet nga algoritmi duke postuar 2-3 herë në ditë gjatë gjithë javës.

Jepini përparësi një prej postimeve tuaja për ditën herët në mëngjes. Për shembull, nëse zbuloni se njerëzit janë më aktivë midis orës 9 dhe 11 të mëngjesit, koha më e mirë për të postuar në Instagram është ora 6 e mëngjesit. Duke qëndruar përpara shumicës së konkurrentëve, përmbajtja juaj ka më shumë gjasa të fitojë angazhim cilësor nga ata që zgjohen herët. Kjo do ta shtyjë postimin tuaj në furnizim në kohën e duhur që shumica e njerëzve ta shfletojnë.

3. Eksperimentoni me ndjekjen dhe caktimin e postimeve

Pasi të keni një ide të fortë se kë doni të arrini dhe një ide të përgjithshme për kohët më të mira për t'i arritur ata, eksperimentoni me kohë të ndryshme postimi. Pas disa muajsh postime të rregullta, duhet të jeni në gjendje të kuptoni modelet kryesore që bëjnë që disa nga postimet tuaja të performojnë më mirë se të tjerët. Nga atje, mund të filloni të krijoni një orar të rregullt të postimit të përmbajtjes për të nxitur më shumë angazhim dhe ndjekës të rinj.

4. Përdorimi i ekspertizës

Nëse e gjithë kjo tingëllon shumë kohë për orarin tuaj, ju keni shumë mundësi për të gjetur kohën tuaj më të mirë të postimit. Nëse jeni duke kërkuar për një metodë të thjeshtë për ta bërë vetë, programuesit inteligjentë ose aplikacionet e palëve të treta mund t'ju ndihmojnë të krijoni dhe gjurmoni orarin tuaj të postimeve.

Nëse jeni ende duke luftuar për t'u përballur me njohuritë tuaja ose keni nevojë për udhëzime të mëtejshme, një agjent i ditur në Instagram mund t'ju ndihmojë. Detyra juaj është të përditësoni vazhdimisht algoritmet e Instagram-it, audiencën tuaj dhe tendencat që mund të ndihmojnë në rritjen e angazhimit tuaj në Instagram. Ndryshe nga besimi popullor, edhe markat e vogla ose influencuesit e rinj mund të punojnë me agjencitë për të krijuar një strategji marketingu që funksionon brenda buxhetit të tyre dhe nxit rritjen. Pëlqime, shikime dhe ndjekës.

>>> Mësoni më shumë rreth zmadhimit të fotove me avatarin e Instagramit në instazoom-faqe