Prej sa vitesh është instagrami

Historia në Instagram

Instagram u themelua nga Kevin Systrom dhe Mike Krieger, fillimisht  i quajtur burbn, një program kontrolli i ngjashëm me katërkëndëshin që përdor platformën HTML5. Së bashku ata mblodhën rreth 500.000 dollarë në investime nga Fondi Andreessen Horowitz dhe Fondi i Ventures Baseline. Shtatë muaj më vonë, ata lansuan aplikacionin Instagram. Në 6. Tetor 2010 Instagram u lëshua në App Store.

prej sa vitesh eshte instagrami

Zhvillimi në Instagram

Që nga maji 2010, numri i përdoruesve të Instagram ishte 1 milion njerëz. Vetëm pak muaj më vonë, në qershor 2011, Instagram regjistroi gjithsej 5 milionë përdorues dhe shpejt u rrit në 2011 milionë përdorues në shtator 10. Në dhjetor 2014, bashkëthemeluesi Kevin Systrom njoftoi se mbi 300 milionë përdorues hyjnë në aplikacion çdo muaj.

prej sa vitesh eshte instagrami
Për sa i përket fotove të ngarkuara në Instagram, 2011 milionë foto u ngarkuan në këtë aplikacion në korrik 100. Numri i fundit ishte 150 milionë gushtin e ardhshëm. Që nga maji 2012, rreth 58 fotografi u ngarkuan çdo sekondë dhe 1 përdorues i ri u regjistrua për të krijuar një llogari. Numri i fotove të ngarkuara përmes këtij aplikacioni vlerësohet të jetë mbi 1 miliard.

Instagram ka disa rregulla për përdoruesit duke përfshirë kërkesën që përdoruesit të jenë mbi moshën 13 vjeç. Ky aplikacion gjithashtu ndalon rreptësisht postimin e fotove me përmbajtje të lidhur me dhunën, lakuriqësinë, imazhet pornografike dhe disa përgjegjësi për llogaritë e përdoruesve.

Instagram nuk pretendon pronësinë e imazheve të postuara përmes këtij aplikacioni, duke përfshirë përmbajtjen, të dhënat, imazhet, videot, klipet audio, veprat e artit, etj.

Më 9 gusht 2012, një muzikante britanike e quajtur Ellie Goulding publikoi një videoklip për veprën e saj të re "Anything Could Happen". Imazhet e përdorura në video janë marrë nga më shumë se 1.200 imazhe të postuara në Instagram me përmbajtje që lidhet me fjalët dhe tekstin e këngës.

Numri i llogarive aktive në Instagram është 100 milionë llogari, statistikat e 27 shkurtit 2013. Në shtator 2012, kompania shpalli një numër llogarish aktive prej 150 milionë llogarish.

Shumë yje dhe të famshëm kanë një llogari në Instagram përmes së cilës ndajnë foto dhe video të produkteve të tyre të artit dhe jetës së tyre private me fansat e tyre.

Revista amerikane Time e përfshiu Instagramin në listën e 2013 aplikacioneve më të mira Android në vitin 50.

Në fund të vitit 2016, Instagram shtoi funksionet "Stories" dhe "Live" për përdoruesit globalë.

>>> Më shumë informacion mbi zmadhimin dhe shkarkimin e avatarëve me cilësi të lartë: https://instazoom.mobi/