Pse duhet të fitoni para nga Instagram?

Instagram (shkurtuar si IG ose insta) është aktualisht një nga rrjetet sociale më të fuqishme për ndarjen e fotove dhe videove. E blerë nga Facebook në 2012 dhe është rritur jashtëzakonisht deri më sot.

Numri i shkarkimeve të aplikacioneve në Instagram nga përdoruesit ka arritur në 1 miliard përdorues, pas vetëm Tiktok për sa i përket shkarkimeve. 

Për shumicën dërrmuese të përdoruesve, Instagrami është një vend ku të rinjtë jetojnë virtualisht, por për njerëzit e mmo, kjo është një minierë ari që ne mund ta shfrytëzojmë dhe të fitojmë para.

Pra, pse duhet të zgjidhni Instagramin për të fituar para? Nga përvoja ime…

 • Së pari, të fitosh para në Instagram nuk është vërtet e lehtë, por është vendi më i lehtë për të fituar para në krahasim me platformat e tjera si Facebook, Youtube ose Tiktok.
 • Së dyti, funksionimi teknik është jashtëzakonisht i thjeshtë në telefonin tuaj dhe nuk kërkon shumë përpjekje dhe kohë.
 • Së treti, shkalla e konvertimit gjatë shitjes ose marketingut në Instagram është shumë më e lartë se rrjetet e tjera sociale.
 • Së katërti, është i përshtatshëm për fillestarët pasi kostoja fillestare është pothuajse zero kur mund të përfitoni nga trafiku falas në Instagram.
 • Së pesti, Disa mënyra për të fituar para që nuk kërkojnë që ju të keni një produkt për të shitur dhe ende të fitoni para prej tij.

Pse duhet të fitoni para nga Instagram?

Këto janë të gjitha arsyet që unë mendoj se duhet të përpiqeni të fitoni para nga Instagram….

Pra, çfarë ju duhet të përgatiteni për të fituar para nga Instagram?

Çfarë nevojitet për të fituar para në Instagram?

Për të fituar para nga Instagram, llogaria juaj duhet të ketë një ndjekës të madh dhe cilësor.

Së pari, duhet të keni një profil tërheqës për të bërë përshtypje dhe në tërësi të thoni se çfarë u ofron llogaria juaj përdoruesve në Instagram.

për të vënë dhe Ndjekësit e llogarisë suaj në Instagram.

Së fundi, kur keni ndjekës, duhet të kujdeseni për ndjekësit tuaj dhe të ndërveproni me ta për t'i kthyer në para. 

Në këtë artikull, nuk do të hyj në detaje se si të ndërtoni ndjekës, por do t'ju tregoj 5 mënyrat e mëposhtme që mund t'ju ndihmojnë të fitoni shumë para nga llogaria juaj në Instagram.

5 mënyra për të qenë në Instagram

Bërja e parave Ndër mënyrat për të fituar para në Instagram për të cilat do të flas më poshtë, ka mënyra që bëj dhe ka disa mënyra të orientuara për të fituar para në mënyrë më efektive.

Detyra juaj është të përcaktoni pikat tuaja të forta dhe strategjitë, në mënyrë që të vendosni se cila rrugë është më e mira për ju.

1. Fitoni para me filialin (marketingu i filialeve)

Të fitosh para me marketingun e filialeve në Instagram është tendenca dhe zhvillimi më i qëndrueshëm që po bëj. Thjesht duhet të krijosh një komunitet që ndan të njëjtat interesa, pasione apo probleme në jetë.

Me Affiliate nuk është e nevojshme të keni produktet tuaja, thjesht duhet të zgjidhni produkte nga rrjetet e filialeve për t'i tregtuar ato. Kur klientët blejnë produkte përmes lidhjes së referimit, ju merrni një komision.

i trashë..

janë komunitet dhe ndajnë vlerat me ndjekësit. Nga atje, ndjekësit tuaj do të pëlqejnë, besojnë dhe blejnë lidhjen e referimit në profilin tuaj.

Unë vetë kam fituar para nga Instagram për më shumë se 4 vjet dhe me të vërtetë më ndihmon të fitoj shumë para nga affiliate clickbank dhe disa rrjete të tjera filialesh përmes trafikut falas në instagram.

Për të kuptuar më shumë se si, mund të lexoni më shumë nga studimi i rastit tim më poshtë.

1.1/ Përmbajtja (Përmbajtja)

Fitoni para në Instagram nga marketingu i filialeve me llojin e mësipërm të përmbajtjes, nuk duhet të bëni shumë përpjekje për ta krijuar atë. Një mënyrë tjetër për të marrë përmbajtje është të ripostoni imazhe dhe video virale nga komunitete të tjera (riposto përmbajtje) ose Instagram.

Përveç kësaj, është gjithashtu e mundur të krijoni përmbajtje që dëshironi t'u transmetoni ndjekësve të profilit tuaj. Kjo kërkon një kuptim të kamares dhe aftësive të krijimit të imazhit dhe videove, siç tregohet më poshtë.

1.2/ Ndjekësit

Për një marketing të suksesshëm, përveç përmbajtjes së vlefshme për ndjekësit tuaj, duhet të ketë edhe një element tjetër, pikërisht ndjekësit.

Pra, si mund të keni ndjekës cilësorë? 

Ju duhet të identifikoni dhe të kërkoni konkurrentët në kamaren tuaj. Ndjekja e konkurrentëve të veçantë është gjithashtu skedari i ndjekësve që faqja juaj duhet të synojë. 

Pra, si të merrni ndjekës?

Ka shumë mënyra për t'iu qasur dosjeve të konkurrentëve për të tërhequr vëmendjen te profili juaj...

 • Mënyrë falas: Ndërveproni si, komentoni, ndiqni skedarët e konkurrentit tuaj nga atje për t'u kthyer në llogarinë tuaj.
 • Mënyra e pagesës: Bleni reklama nga konkurrentët ose ekzekutoni reklama në Instagram në platformën Facebook.

Mund të aplikoni në çdo mënyrë, por gjëja më e rëndësishme për rritjen natyrale dhe afatgjatë, si dhe paratë më të qëndrueshme, është që përmbajtja e faqes suaj duhet të jetë vërtet e vlefshme për ndjekësit tuaj.

Shikoni më shumë faqe në internet për t'ju ndihmuar të ndryshoni fontet në Instagram: https://instazoom.mobi/instagram-schrift/

-> Sa ndjekës në Instagram për të fituar para?

Në varësi të çdo niveli të tregut dhe strategjisë së secilit person, ju mund të vendosni se sa ndjekës mund të fitoni para në të njëjtën kohë. 

Ka vende me 2-3 mijë ndjekës nga të cilët mund të fitoni para, ka zona që presin për më shumë se 10 mijë ndjekës. Sigurisht, sa më shumë ndjekës të keni në profilin tuaj, aq më shumë para fitoni.

Shënim: Në mënyrë që llogaria juaj të zhvillohet në një mënyrë afatgjatë dhe të qëndrueshme, kufizoni vazhdimisht shitjet pasi përdoruesit ndërveprojnë më pak me ju, duke rezultuar në një rritje të ngadaltë të llogarisë tuaj.

1.3/ Shënim në lidhjen bio (lidhja e filialit)

Ndryshe nga platformat e tjera të rrjeteve sociale që ju lejojnë të shtoni lidhje shoqëruese nën çdo postim, Instagram ju lejon të përdorni vetëm 1 lidhje për të tregtuar produktin tuaj. Produkte në profilin organik.

Përveç kësaj, për llogaritë me më shumë se 10.000 ndjekës, mund të shtoni një lidhje të ndryshme për çdo histori dhe të aplikoni vetëm për llogaritë e biznesit. Kjo ju ndihmon të tregtoni produkte të shumta në të njëjtën kohë për të fituar më shumë para. 

Shënim: Meqenëse lidhja e filialit është mjaft e gjatë dhe e shëmtuar, duhet të përdorni një lidhje të shkurtuar ose të krijoni një faqe uljeje për produktin. Disa platforma do t'ju ndihmojnë falas si linktr.ee, igli.me, many.link…

1.4/ Të mirat dhe të këqijat

Fitimi i parave nga marketingu i filialeve në Instagram do të ketë shumë përfitime për fillestarët kur të filloni të fitoni para në internet. Nëse përfitoni sa më shumë nga burimet e trafikut falas, mund të fitoni para të mëdha dhe të kufizoni kostot e marketingut. 

Megjithatë, ka një dobësi me këtë formë të fitimit të parave që ju jeni mjaft të kufizuar në tregun gjerman dhe keni më pak potencial se në tregun e huaj. Dhe unë rekomandoj të punoni në tregjet e huaja, komisioni është më i lartë se disa shkëmbime të filialeve të Gjermanisë.

Pra, a ka ndonjë mënyrë për të fituar para në tregun gjerman?

Përgjigja është po, lexoni më tej…..

2. Fitoni para në Instagram me dropshipping

Çfarë është dropshipping? Kjo është një formë biznesi me një platformë e-commerce dhe ju mund të kujdeseni për çdo treg që dëshironi dhe të merrni klientë direkt nga Instagram.

Fitoni para në Instagram bazuar në platformat Dropshipping të ngjashme me shitjet në Instagram. Por ndryshimi është se ju nuk duhet të shqetësoheni për produktet, paketat apo transportin, ju duhet të fokusoheni vetëm në marketingun për ndjekësit tuaj.

Ju hani diferencën midis çmimit të furnizuesit dhe çmimit që i tregoni klientit. Detyra juaj është të përdorni burimin e trafikut në Instagram për të tërhequr ndjekës në dyqanin tuaj. 

Me këtë formë të fitimit të parave ju rekomandoj të punoni në një treg të huaj, do të fitoni më shumë para se në tregun gjerman.

3. Shitet në Instagram (hap një dyqan online)

A ka shitur apo bërë ndonjë biznes ndonjëherë në Facebook? Njoh shumë të rinj që janë ende studentë, studentët fitojnë shumë para me këtë formë në Instagram.

Nëse po, nuk do të ketë shumë ndryshim, por specifika e Instagramit do të favorizojë audiencën e tij kryesisht të rinjtë e moshës 20-30 vjeç.

Në këtë moshë, pikat e produkteve si moda, kujdesi për lëkurën ose disa sende të tjera personale janë…. Kryesisht nevojat e bukurisë për femrat….

 • këpucë, rroba,
 • Buzëkuq, produkte për kujdesin e lëkurës…
 • Dekorime dhomash, drita, gjethe
 • … .etj.

Për dyqane si ky, përmbajtja kryesore është se fotografitë duhet të jenë sa më të bukura, tërheqëse dhe të vërteta. Ju duhet të rafinoni profilin tuaj në Instagram për të qenë profesional dhe me reputacion...

 • Logo e profilit që bie në sy
 • Emri i dyqanit i shkurtër, i lehtë për t'u mbajtur mend
 • Shkruani një bio, përshkrimi i përgjithshëm i dyqanit tregon se çfarë shet faqja juaj.
 • Shtoni një adresë për t'i dhënë besueshmëri

. Për lidhjen bio të produktit, mund ta shisni atë përmes inbox-it të klientit ose t'i drejtoni në dyqanin tuaj. 

Fillimi i një biznesi ose hapja e një dyqani në Instagram është krejtësisht falas, por që një dyqan të ketë shumë klientë, duhet të përdorni disa metoda marketingu për të rritur numrin e ndjekësve për llogarinë tuaj në Instagram...

 • Përveç postimit të modeleve të reja në baza ditore, ju duhet të ndërveproni me klientët që ndjekin klientët konkurrentë për të fituar vëmendje. 
 • Merrni me qira një KOL për të përjetuar produktin tuaj ose për të luajtur një mini-lojë, jepini klientëve një pagesë falas për të marrë komente.
 • ...vv në varësi të strategjisë së marketingut të çdo personi...

Kur reklamat po shtrëngohen dhe konkurrenca po rritet, me trafik falas, mund të provoni ta përdorni për të fituar para në formën e shitjes së dyqaneve në këtë Instagram...

4. llogaritë

shitja Shitja e llogarive në Instagram për të fituar para është një formë që është gjithashtu shumë e popullarizuar në mesin e njerëzve të MMO. Në varësi të vendndodhjes dhe nevojave të tregut, si dhe interesit të blerësit, çmimi do të ndryshojë.

I njëjti numër ndjekësish, por do të ketë një kamare që shet shumë para, një vend tjetër që shet më pak është normale. Prandaj, është shumë e rëndësishme që të vendosni të krijoni llogari shitjesh që në fillim.

Disa zona të tregut kërkojnë gjithmonë më shumë se ajo që ofrohet….

 • Shëndet dhe palestër
 • Gatim, Ushqim dhe Verë
 • Travels
 • Sport
 • kujdesit të lëkurës

Për të fituar para në këtë formë, duhet të keni aftësitë për të ndërtuar me mjeshtëri dhe shpejtësi një llogari në Instagram. Sepse për të shitur një llogari në Instagram, duhet të ketë edhe një numër të caktuar ndjekësish dhe të marrë shumë kohë.

5. Shitja e reklamave (Shoutout) The

Shitja e reklamave ose e njerëzve që drejtojnë Instagram-in shpesh referohet si shitja e Instagram shoutout, që do të thotë se nëse zotëroni llogari me një numër të madh ndjekësish, ndoshta 50.000, 100.000 ose 1 milion ndjekës, sa më shumë të jetë llogaria juaj, aq më e madhe është, më i lartë çmimi i qirasë.

Në vend që të paguajnë për reklama në platformën e Instagramit, shitësit paguajnë për të blerë reklama në postimet tuaja. 

Nga atje mund të fitoni para, mos harroni të shesni postime reklamuese në faqen tuaj çdo orë çdo ditë. 

Për shembull: Unë kam një produkt për humbje peshe

. Llogaria e saj ka rreth 100.000 ndjekës. Unë dua që ju të shisni ose të shfaqni produktin tim në faqen tuaj për 100 dollarë në 24 orë ose më gjatë në varësi të buxhetit tuaj. .

Më pas fitoni 100 dollarë duke vendosur një reklamë.

Mund ta imagjinoni!

Shënim:

Të dy tregjet mund të fitojnë para në Instagram, por ekziston një paralajmërim se nuk është shumë e mundur të fitosh para në këtë mënyrë, përveç nëse je një personazh i famshëm ose nuk ke diçka të veçantë për të marrë shumë ndjekës. 

Sa i përket tregut të huaj, kushdo që të jesh, mund të bësh para. Përveç shitjes së thirrjeve në profilin tuaj, ju gjithashtu mund të postoni në disa platforma të centralizuara për të arritur më shumë klientë.

Për shembull disa shkëmbime si… 

Ju fitoni para në Instagram me këtë formë shumë efektive të shitjes së reklamave, të cilën edhe unë e bëj shumë mirë. Unë zakonisht punoj shumë në tregun global, kështu që sa herë që shes një shoutout nga $30 në $350 për 24 orë, ai shfaqet në faqen time.

Kështu që edhe ju duhet të përpiqeni të fitoni para me këtë formular...

 Përfundim

Ka shumë mënyra për të fituar para në Instagram, por këtu janë 5 mënyrat më efektive për të fituar para që unë ju rekomandoj. .

Mendoni se si pikat tuaja të forta përshtaten së bashku dhe si mund t'i shfrytëzoni sa më shumë prej tyre.