Si të fitoni para në Instagram: 5 mënyra të provuara për vitin 2022

Nëse doni të fitoni para në Instagram, mos qëndroni vetëm në postimin e fotove dhe videove. Ndani audiencën tuaj me ta.

Edhe ata me një numër të vogël ndjekësish tërhiqen nga komunitetet e përkushtuara në rrjetet sociale. Mund të fitoni para nëse ndjekësit tuaj përputhen me profilin e klientit që një biznes kërkon. Refuzoni idenë për t'u bërë një ndikues? Merrni parasysh shitjen e artikujve tuaj nëse nuk jeni të interesuar të shkoni në atë rrugë.

Ka disa mënyra për të fituar para në Instagram: Le

  • Ju sponsorizoni veten dhe merrni gjëra falas.
  • Promovoni biznesin tuaj.
  • Përfitoni nga artikujt që keni.
  • Fitoni distinktivë duke përfunduar detyrat.
  • Fitoni para nga videot tuaja duke shfaqur reklama.

Le të hedhim një vështrim se si të paguheni në Instagram dhe disa udhëzues për sukses. Ja çfarë duhet të prisni kur bëhet fjalë për marrjen e kompensimit në Instagram, plus disa tregues.

Cilat janë normat e influencuesve në Instagram?

Që nga prilli i vitit 2021, sipas Search Engine Journal, pesë ndikuesit kryesorë të Instagram-it kanë secili më shumë se 200 milionë ndjekës, duke përfshirë Cristiano Ronaldo, Ariana Grande, Dwayne Johnson, Kylie Jenner dhe Selena Gomez. Ndërsa paratë që mund të bëjnë këta superyje të Instagramit janë të mëdha, paratë që mund të bëjnë të tjerët që nuk janë të famshëm janë gjithashtu të rëndësishme.

Sipas kompanisë së marketingut të motorëve të kërkimit, influencuesit me një milion ndjekës mund të fitojnë rreth 670 dollarë për postim. Një krijues i rregullt i përmbajtjes në Instagram me 100.000 ndjekës mund të fitojë rreth 200 dollarë çdo herë, ndërsa një me 10.000 ndjekës mund të fitojë rreth 88 dollarë çdo herë.

Si rezultat, ekuacioni është: më shumë ndjekës + më shumë postime = më shumë para.

Si të fitoni para në Instagram: 5 mënyra të provuara për vitin 2022

Sa ndjekës në Instagram duhen për të fituar para?

Me vetëm disa mijëra ndjekës, mund të përfitoni në Instagram. Sipas Neil Patel, një ekspert i njohur i marketingut dixhital, sekreti i suksesit është angazhimi: pëlqimet, ndarjet dhe komentet nga ndjekësit tuaj.

“Edhe nëse keni 1.000 ndjekës aktivë”, pohon ai në faqen e tij të internetit, “potenciali për të fituar para është real”.

“Markat janë të gatshme të investojnë tek ju për shkak të aktivitetit fitimprurës që bëni përmes llogarisë suaj”, thotë Patel. Me një ndjekës të pasionuar, pa marrë parasysh sa modest, "markat janë të gatshme të investojnë tek ju sepse po ndërmerrni veprime fitimprurëse në mediat sociale".

5 mënyra për të fituar para në Instagram

1. Merrni sponsorë dhe merrni gjëra falas.

Postimet ose historitë e sponsorizuara janë mënyra më e zakonshme për përdoruesit e Instagram për të fituar para nga llogaria e tyre. Për shembull, nëse furnizimi juaj fokusohet në fotot e qenit tuaj në aventura, një kompani pajisjesh në natyrë mund të jetë e interesuar t'ju paguajë për të përfshirë produktin e tyre në foto.

– Si të sponsorizoheni në Instagram

Pra, si të shkoni për të gjetur një sponsor? Në rrethana të caktuara, partnerët e mundshëm do t'ju kontaktojnë. Megjithatë, nëse nuk doni të prisni që dikush të vijë tek ju, shikoni kompanitë që mund t'ju ndihmojnë të zbuloni dhe të punoni me biznese.

– Kërkoni për një shërbim

Për shkak se çdo biznes ka nevoja të ndryshme, ju keni nevojë për një zgjidhje unike. Ka agjenci që do të punojnë drejtpërdrejt me ju, të tilla si: B. Mobile Media Lab dhe tregjet ku partnerët ju lidhin me njëri-tjetrin, si p.sh. B. Ndikimi. Shërbime të tjera mund t'ju ndihmojnë të menaxhoni të gjitha detyrimet tuaja të partneritetit, si p.sh. B.Aspiroj.

- Bëhu autentik

Kur kërkoni partnerë ose merrni parasysh ofertat konkurruese, përpiquni të gjeni gjëra që ju dhe ata që ndikoni do t'i gjenin të dobishme. Ndjekësit e kafshës suaj ka më shumë gjasa t'i besojnë rishikimit tuaj të një grupi gjurmësh qensh sesa ushqimit gustator të maceve. Mos humbisni kohë për produktet që i përbuzni. Nuk ka nevojë të sugjeroni sende që qeni juaj do t'i shqyejë ose do të gëlltisë në çast çdo pjesë të veshjes që keni paguar për t'i pasur.

Zgjidhni një kategori sa më specifike të jetë e mundur. Adhuruesit e qenit tuaj në natyrë mund të kërkojnë informacione për shumë tema, por ata do të mbështeten tek ju për të ditur se cilat çizme mbrojtëse janë më të mirat për dimër.

Vini re se e njëjta vërtetësi vlen për postimet dhe tregimet e sponsorizuara në Instagram në reklama si për çdo lloj tjetër marketingu. Sigurohuni që të përfshini një zbulim në fund të çdo postimi dhe historie të sponsorizuar. Ju mund ta arrini këtë duke krijuar përmbajtje të markës në cilësimet e llogarisë tuaj, duke etiketuar partnerin tuaj të biznesit dhe më pas duke e dorëzuar atë te Stories.

2. Promovoni biznesin tuaj.

Ka edhe mënyra të ndryshme për të fituar para nga Instagram. Ju mund të përdorni një llogari biznesi për të rritur biznesin tuaj. Për shembull, një llogari në Instagram e projektuar mirë mund të ofrojë një nxitje marketingu për një dyqan Etsy që shet vepra artizanale ose një blog ushqimor që gjeneron të ardhura nga reklamat. (Kjo është gjithashtu një mënyrë popullore për të fituar para në TikTok.)

Ju mund të promovoni mallrat tuaja në Instagram duke përfshirë një lidhje me Etsy ose faqen tuaj të internetit në profilin tuaj dhe duke theksuar një artikull specifik në seksionin bio për të tërhequr më shumë njerëz drejt tij. Ju mund të etiketoni artikujt për të promovuar menjëherë gjërat tuaja nëse keni një llogari të blerjeve në Instagram të autorizuar për veçoritë e blerjeve në Instagram.

 

- Përgatituni për sukses

Sigurohuni që fotot tuaja të jenë të ndriçuara mirë dhe të kërkueshme. Bëjini të dukshme produktet që shitni ose promovoni duke shkrepur në kushte të mira ndriçimi. Krijoni hashtag-un tuaj dhe shikoni se çfarë po përdorin të tjerët. Inkurajoni klientët tuaj që të fotografojnë veten me produktet tuaja dhe përfshijini ato në mbishkrim.

Ju gjithashtu mund të përdorni funksionin Insights të Instagramit për të mësuar më shumë rreth grupit tuaj të synuar. Ndër të tjera, mund të ekzaminoni se sa njerëz po shohin postimin tuaj, si dhe statistikat e moshës dhe gjinisë.

Burimet e aplikacionit ju ndihmojnë gjithashtu të gjeni dhe të lidheni me konsumatorë të rinj. Paguani për të promovuar artikujt tuaj që t'i shohin më shumë njerëz. Ju gjithashtu mund të shtoni një lidhje në një adresë emaili ose një numër telefoni në profilin tuaj në mënyrë që të interesuarit të mund t'ju kontaktojnë menjëherë.

3. Përfitoni nga artikujt që keni.

Ndoshta nuk keni një biznes për të promovuar, por shpesh i shisni rrobat dhe aksesorët tuaj të vjetër në Poshmark. Instagram mund t'ju ndihmojë të zbuloni konsumatorë të rinj.

Përfshini sa më shumë informacion të jetë e mundur në mbishkrim, p.sh. B. Shfaqni dhe fotografoni rrobat tuaja dhe sendet e tjera në një mënyrë tërheqëse. Është një ide e mirë të vini re gjëra të tilla si marka, madhësia, gjendja dhe mosha për çdo artikull. Nëse shpresoni të shisni diçka specifike, vendosni një hashtag në biografinë tuaj në Instagram. Përndryshe, thjesht lidheni me profilin tuaj të Poshmark ose një shitës tjetër. Për të promovuar mallrat e tyre në Instagram, shumë shitës përdorin hashtag #shopmycloset.

4. Fitoni distinktivë duke përfunduar detyrat.

Kur përdorni veçorinë Live të Instagramit për të postuar video në kohë reale, mund të përfitoni drejtpërdrejt nga audienca juaj. Shikuesit mund të blejnë distinktivë, të cilët në thelb janë këshilla, për të treguar vlerësimin e tyre kur tregojnë aftësitë tuaja, mallrat, etj. Shenjat janë 0,99 dollarë, 1,99 dollarë ose 4,99 dollarë për blerje. Personat që i blenë shfaqin simbole zemre pranë komenteve të tyre.

Për të publikuar sesionet e ardhshme të videove të drejtpërdrejta, postoni ose shkruani histori për t'i shpallur ato paraprakisht. Më pas, ndërsa jeni duke transmetuar, përdorni funksionin Pyetje dhe Përgjigje ose thirrni mbështetësit tuaj për të rritur angazhimin dhe ndoshta për të fituar distinktivë.

5. Fitoni para nga videot tuaja duke shfaqur reklama.

Lejoni kompanitë të vendosin reklama gjatë filmave tuaj. Për ta konfiguruar, shko te llogaria jote e Krijuesit dhe aktivizo opsionin e të ardhurave nga reklamat video në transmetim. Pas kësaj, thjesht prodhoni përmbajtje si zakonisht.

Sa më shumë shikime të ketë videoja juaj në furnizim, aq më shumë para fitoni. Sipas Instagram për Biznes, ju merrni 55% të të ardhurave të krijuara për shikim. Pagesat bëhen çdo muaj.

Nuk do të paguheni nëse filmat tuaj nuk i plotësojnë kriteret si platformat e tjera të mediave sociale. Videot duhet të jenë të paktën 2 minuta për të fituar para në Instagram, sipas politikës së Instagram.