Si të merrni më shumë ndjekës në Instagram

13 këshilla të shkëlqyera për ndjekësit në Instagram për t'ju marrë

duhet të dini në marketing Instagrami është një platformë sociale që ju ndihmon të arrini audiencën tuaj të synuar dhe ju jep mundësinë për të ndërtuar dhe zhvilluar markën tuaj. Pra, ju e dini se si të rritni ndjekësit në Instagram për markën tuaj?

Në fakt, më shumë se 500 milionë përdorues vizitojnë Instagramin çdo ditë, duke e bërë atë një nga rrjetet sociale me rritjen më të shpejtë në epokën e Industry 4.0.

Por sigurisht që ka borën e re pluhur që përbën liqenin. Për të arritur këta klientë jashtëzakonisht të mundshëm, duhet të pajiseni me aftësi dhe taktika inteligjente.

Në këtë artikull, ne do t'ju japim 13 këshilla për të rritur numrin e ndjekësve (ndjekësit e faqes suaj në Instagram) në Instagram dhe për të përmirësuar ndërveprimin e përdoruesit me faqen tuaj në Instagram.

Si mund t'i rritni ndjekësit në Instagram në numra të ëndrrave?

13 këshillat e mëposhtme efektive dhe efektive do të ndihmojnë ndjekësit tuaj në Intagram të arrijnë numrin e ëndrrave të tyre:

Le të zhytemi në secilën strategji një nga një!

1. Përdorni hashtags në mënyrë efektive për të rritur Instagramin

Qëllimi juaj në ndërtimin e një fushate mediatike në Instagram nuk është vetëm të merrni sa më shumë ndjekës, por edhe të vazhdoni të angazhoheni me ndjekësit tuaj. Postimi i postimeve me përmbajtje të re, unike dhe interesante është një përparësi kryesore.

Por nëse e keni rritur kanalin tuaj në Instagram në një masë të caktuar (me një numër relativisht të lartë postimesh), është thelbësore të keni hashtags në çdo foto. Hashtag e bën të lehtë për përdoruesit të gjejnë foto me përmbajtje të caktuar në Insta. Prandaj, hashtag-u është një nga këshillat më të rëndësishme për ju për të rritur ndjekësit tuaj në Instagram.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Pra, si duhet të përdorni hashtags?

Ashtu si me Facebook dhe Twitter, përdoruesit e Instagram priren të përdorin disa hashtags më shpesh se të tjerët. Nëse shënoni hashtagët e duhur, shanset tuaja për të arritur përdorues të rinj dhe për të përmirësuar ndërveprimin tuaj me ndjekësit e vjetër janë të mëdha.

>>> Shikoni më shumë faqe interneti për t'ju ndihmuar të shihni foton tuaj të profilit: Instazoom

Këtu janë 20 hashtags Më i përdoruri në Instagram sipas Websta:

 1. #dashuri (1.271.692.015)
 2. #instagood (742.795.562)
 3. #photooftheday (507.358.504)
 4. #fashion (487.010.088)
 5. #bukur (463.668.566)
 6. #i lumtur (427.528.663)
 7. #cute (418.686.470)
 8. # si4pëlqime (417.887.839)
 9. #tbt (413.049.020)
 10. #më ndiqni (392.011.012)
 11. #picoftheday (380.504.677)
 12. #follow (371.102.705)
 13. 13 #unë (348.193.980)
 14. #art (343.874.151)
 15. #selfie (337.204.715)
 16. #verë (324.498.110)
 17. #instadaily (323.307.593)
 18. #repost (309.603.537)
 19. #friends (307.567.075)
 20. # Natyra (303.040.276) the

Përdorimi i hashtags është një gjë, por shënimi i hashtags të duhur është krejt tjetër.

Etiketat më të kërkuara në listën e mësipërme mund t'ju ndihmojnë të merrni pëlqime dhe komente në një periudhë të shkurtër kohore, por për të marrë ndjekës për një periudhë të gjatë kohore ju duhet më shumë.

Për të etiketuar siç duhet, duhet të gjeni dhe përdorni hashtags me përmbajtje përkatëse. Kjo do të thotë që keni nevojë për një mjet të fuqishëm si për të gjetur hashtagët e duhur ashtu edhe për të siguruar që ato etiketa të kërkohen vazhdimisht në Instagram.

Kalimi nga Ju mund të përdorni disa mjete krejtësisht falas si IconoSquare ose Websta.

Për shembull, Websta mund t'ju ndihmojë të gjeni hashtags të njohur që janë të rëndësishëm për postimin tuaj. Nëse jeni duke kërkuar për fjalë kyçe që lidhen me veshjet për meshkuj (#mensfashion), ky mjet do të kthejë hashtags të renditur sipas popullaritetit.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Ju gjithashtu mund të gjeni hashtags dhe përmbajtje të njohura që lidhen me postimet e drejtpërdrejta në Instagram. Shpesh herë, këto hashtags janë përshkrime të karakteristikave të produktit/shërbimit që ofron kompania juaj.

Vini re se mund të bashkëngjitni vetëm deri në 30 hashtags në një postim në Instagram. Fjalë kyçe të njohura ndryshojnë me kalimin e kohës. Prandaj, duhet të përditësoni rregullisht bibliotekën tuaj të hashtagut për të gjetur etiketat më të përshtatshme.

Për më tepër, ju mund të mësoni plotësisht dhe "grabitni" fjalë kyçe nga konkurrentët ose llogaritë e lidhura me Insta-n në mënyrë që të formoni dhe zhvilloni vetë idetë e fjalëve kyçe.

Këshilla # 1: Në mënyrë tipike, kur krijoni ide për hashtags në Instagram, duhet të përpiqeni të vëzhgoni hashtagët më të njohur dhe të shihni se cilët hashtags janë të rëndësishëm për produktin / shërbimin që ofroni. Grupojini ato në kategori të ndryshme. Në secilën kategori, renditni rreth 15-20 hashtagë dhe filtrojini ato në 5-10 hashtagë që përdorni shpesh kur postoni postime reale në Insta. Në pjesën e fundit, duhet t'i kushtoni vëmendje etiketimit gjeografik në mënyrë që të jeni në gjendje të arrini grupe të caktuara klientësh.

Shembull:

Seksioni 1: (hashtag për markën)

#mybrandname #mensfashion #pajisje për burra #mallra për burra

Seksioni 2: (hashtag për produkte të caktuara)

#bugatchisocks #happysocks #corgisocks #socks #sockswag #socksoft #heday #sockgame sockswagg #socksofinstagram #happysockday #sockwars #funsocks #happysockday

Seksioni 3: (Hashtag për vendndodhjen / vendndodhjen gjeografike)

#Hanoi #HanoiFashion #Saigon

Nëse vendosni të keni hashtags, sigurohuni që t'i ruani për t'i përdorur në postimet e ardhshme.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Këshilla # 2: A mendoni se postimet tuaja të mëparshme në Instagram nuk kanë pasur efektin që dëshironit? E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ktheheni në këto postime, të postoni komente me hashtags të rinj dhe të prisni një pyll pëlqimesh dhe komentesh nga ndjekësit.

Përdorimi i hashtags në histori

Hashtags në postimet në Instagram janë të detyrueshëm, por mos harroni t'i etiketoni ato në histori për të rritur shanset tuaja për të arritur klientët.

Ju mund të përdorni funksionin Ngjitëse me hashtag (në menynë e ngjitësve kur krijoni një histori në Insta) ose bashkëngjitni hashtags direkt në histori.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Tani historitë e tua jo vetëm që do të ndiqen nga ndjekësit, por do të kenë edhe mundësinë për t'u arritur nga përdorues të rinj me surfing të rregullt në Insta.

2. Përdorni një filtër standard kur ngarkoni foto për të rritur ndjekësit në Instagram

Hashtag-u nuk është faktori i vetëm që klientët vënë re kur shfletojnë një postim në Instagram, personazhi kryesor këtu janë fotot. Natyrisht, komunitetit të përdoruesve të Insta i pëlqejnë fotot tërheqëse, "të bukura" që janë përpunuar me filtra. Filtrat luajnë një rol gjithnjë e më të rëndësishëm në ndërtimin dhe zgjerimin e marrëdhënieve tona me përdoruesit e Instagramit.

Këtu janë 10 filtrat kryesorë aktualisht më të nxehtit në Instagram sipas Iconosquare:

 1. Normale (pa filtër)
 2. Clarendon
 3. Junonë
 4. zbavitem
 5. Ludwig
 6. pëlhurë e stampuar
 7. Valencia
 8. X Pro II
 9. Lo-fi
 10. Amaro

Sipas hulumtimit të TrackMaven, filtrat si Mayfair, Hefe dhe Ludge tërheqin vëmendjen më të madhe nga përdoruesit e Instagramit.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Por ndoshta vëmendja e grupit tuaj të synuar është më e rëndësishme për ju, jo ajo e përdoruesve të Insta. Jini të vetëdijshëm për marrëdhënien midis sjelljes së klientit dhe përdorimit të filtrit në postimet tuaja.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Përdorni mjetin Iconosquare për të zbuluar se cilët filtra po marrin më shumë vëmendje dhe për t'u kthyer në sjelljen blerëse të ndjekësve tuaj në Instagram.

3. Në kohën e duhur

Postimi i "Orës së Artë" në Instagram është një tjetër faktor i rëndësishëm që ndihmon në rritjen e gjasave që klientët të arrijnë postimin tuaj dhe të rrisin shpejt ndjekësit tuaj në Instagram.

Taktika këtu është të analizoni dhe zbuloni se në cilën orë të ditës po postoni në mënyrë më efektive / joefektive. Për të optimizuar këtë faktor, përdorni mjetin e Iconosquare për të gjetur marrëdhënien midis kohës së postimit në lidhje me sjelljen e përdoruesit. Ky raport do t'ju tregojë kohën më të mirë për të postuar në Instagram.

Sipas shembullit në foto, rrathët kafe përfaqësojnë ndërveprimet e përdoruesve të Instagramit gjatë ditës, gjatë javës. Sa më i madh të jetë rrethi, aq më e përshtatshme është koha për të postuar.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të përdorni mjetin e vetë Instagramit (i disponueshëm në llogarinë e biznesit në Instagram) plotësisht pa pagesë.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Ju mund të konsideroni përdorimin e mjeteve për të organizuar, organizuar dhe planifikuar postimet në platforma të ndryshme të mediave sociale, duke përfshirë Instagram. Ky mjet do të zgjedhë automatikisht kohën më të mirë për të postuar dhe gjithçka që duhet të bëni është të prisni dhe të shijoni numrin e ndjekësve të rinj që rritet në qiell!

4. Vjedhni ndjekësit nga konkurrentët

Një nga mënyrat e zgjuara për të marrë më shumë ndjekës për faqen tuaj në Instagram është t'i merrni ata nga konkurrentët tuaj të drejtpërdrejtë. Me siguri këta klientë ndajnë një interes dhe një interes relativ për produktin tuaj (ashtu siç janë të interesuar për produktin e konkurrentit tuaj).

Si i “vjedhni” ndjekësit nga konkurrentët?

Një nga mënyrat më efektive për ta bërë këtë është krijimi i një lidhjeje midis jush dhe grupit të lartpërmendur të klientëve. Ka shumë qasje të ndryshme. Sa më shumë të rrisni sjelljen e ndërveprimit, aq më afër janë klientët tuaj me ju.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Zakonisht ka tre mënyra për të arritur dhe lidhur me një përdorues në Instagram:

 1. Ndiqni llogarinë e tij
 2. Pëlqejeni foton e tij
 3. Komentoni foton e tij

(Vini re se duhet të shtoni vendndodhjen gjeografike për produktet që tregtoni në faqen tuaj në Instagram për të rritur angazhimin me grupet e klientëve në një zonë të caktuar gjeografike)

Ne mund ta testojmë këtë qasje duke ndjekur 100 klientët e konkurrentëve aty pranë. Më pas, do të ndjekim 100 përdorues të tjerë, por do të gjejmë kohë për të pëlqyer fotot e tyre. Dhe së fundi grupi i tretë (100 përdorues) që sapo kemi ndjekur, kanë pëlqyer fotot e tyre dhe kanë komentuar fotot e tyre.

Rezultatet e kthyera janë shumë interesante:

 1. Ndiqni vetëm: 14% (të ftuar) janë përgjigjur.
 2. Ndiqni + Pëlqejeni: 22% komente.
 3. Ndiqni + Pëlqime + Koment: 34% u përgjigjën.

Rezultatet mund të ndryshojnë rast pas rasti, por parimi bazë është që sa më shumë të ndërveproni me klientët tuaj, aq më të mira janë shanset për të rritur angazhimin tuaj me ta.

5. Paguani për influencuesit dhe ndikuesit e komenteve në Instagram

Ndikimi i (llogarive në Instagram që kanë ndikim dhe ndikim të madh në sjelljen e shumë përdoruesve të tjerë) dhe mjeteve të reklamimit në Instagram janë zero dhe ndihmojnë për të rritur efektivisht ndjekësit në Instagram.

Para së gjithash, duhet të keni parasysh se do t'ju duhet të paguani shumë para për të zbatuar këtë strategji. Por kur e bëni me sukses, do të sjellë rezultate të shkëlqyera.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Para së gjithash, duhet të gjeni një listë të madhe të llogarive të përshtatshme në Instagram. Për shembull, nëse shisni produkte kozmetike, përpiquni të gjeni llogari në Instagram të interesuara për të gjetur produkte kozmetike ose llogari që ndjekin një ndikues me ndikim në industri.

Ju mund ose nuk mund të keni nevojë të ndiqni këto llogari. Mënyra më e mirë për të mbledhur një sasi të madhe informacioni të llogarisë së klientit është të përdorni një mjet shtesë (si Webstagram) dhe të kërkoni për fjalë kyçe hashtag. Kur përdorni fjalë kyçe, jo vetëm që do të gjeni fjalë kyçe përkatëse, por gjithashtu do të "njohni" llogaritë kryesore të Insta në fushën që kërkoni.

Këtu janë disa gjëra që duhet të keni parasysh kur shfaqni reklamat tuaja:

 1. Numri i llogarive të nevojshme në Instagram: 20.000 deri në 200.000 llogari (për një skedar të madh klienti).
 2. Në profilin e llogarisë suaj përmban adresën e emailit.

Kur profili i një përdoruesi në Instagram përfshin një adresë emaili, kjo do të thotë se ai është gati të marrë reklama nga Instagram.

Në mënyrë tipike, kostoja mesatare e reklamimit për një postim është zakonisht diku nga 20 deri në 50 dollarë, në varësi të madhësisë së skedarit të klientit.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
 

Nëse po mendoni të shisni një produkt unik që askush tjetër nuk e ka, mund të përdorni influencues për të rishikuar produktet dhe për të postuar në Insta (siç folëm për fuqinë dhe ndikimin e marketingut me ndikim). Natyrisht, kjo taktikë është e natyrshme dhe krijon një lidhje më të ngushtë midis jush dhe audiencës tuaj të synuar.

Ju nuk duhet të kërkoni domosdoshmërisht për influencues me një bazë të madhe fansash, duhet të kërkoni njerëz me një përqindje të lartë të angazhimit të ndjekësve (p.sh. me shumë pëlqime, komente në postime).

6. Përdorni etiketën gjeografike për të përmirësuar efikasitetin gjeografik

Përveç përdorimit të hashtags, ju mund të rrisni shtrirjen e postimeve dhe tregimeve tuaja nga klientët në një zonë gjeografike, veçanërisht duke përdorur "geotag" (ky është një etiketë gjeo-etiketimi në Instagram që shfaqet zakonisht kur përdorni Instagram Shto foto / tregime).

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Bizneset lokale mund të përfitojnë nga një shumëllojshmëri gjeoetiketimesh. Sepse kjo i ndihmon klientët vendas të gjejnë dhe aksesojnë më lehtë produktet e tyre.

7. Theksoni tregimet

Sa herë që një klient i mundshëm viziton faqen tuaj në Instagram, ju keni shumë pak kohë për t'i bindur ata të ndjekin Instagramin tuaj dhe të ndërveprojnë me postimet dhe historitë tuaja.

Por mos u shqetësoni, mund të përdorni funksionin "highlight" në profilin tuaj në Instagram për të grupuar historitë. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme që ju të prezantoni veten me klientët / përdoruesit e rinj.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Historitë ofrohen vetëm për 24 orë, por funksioni i theksimit mund t'i përdorë përtej këtij kufiri 24 orësh. Kështu që nuk duhet të shqetësoheni se përdoruesit e rinj nuk do ta marrin mesazhin tuaj.

Ju mund të përdorni Highlight për qëllimet e mëposhtme:

 1. Prezantoni shkurtimisht llogarinë tuaj.
 2. Gruponi tregimet në tema të veçanta.
 3. Përshkruani dhe shpjegoni veçoritë e produktit tuaj duke përdorur foto dhe video. (Udhëzime se si të shkarkoni video në Facebook, Youtube dhe Instagram)
 4. Reklamoni produktin tuaj me një lidhje "rrëshqitje lart" (kur klientët rrëshqitin lart, ata marrin informacion shtesë, plotësues për produktin tuaj.). Ky funksion është i disponueshëm vetëm për llogaritë e biznesit në Instagram me të paktën 10.000 ndjekës.

8. Tërhiq audiencë të re për të ndjekur faqen tuaj në Instagram

Duket qartë, por ky është një nga faktorët që do të ndihmojë në rritjen e shpejtë të ndjekësve tuaj në Instagram: mos hezitoni të ftoni klientët të ndjekin faqen tuaj.

Në fund të çdo videoje në YouTube, shpesh dëgjoni një YouTuber që ju kërkon të "pëlqeni, komentoni dhe abonoheni" në videot dhe kanalet e tij. Kjo është metoda që YouTube përdor për të marrë më shumë angazhim në video.

Përdoruesit e Instagram-it mund të shijojnë përmbajtjen që postoni, por t'i lënë ata të ndjekin dhe të ndërveprojnë me ju? Duhet të ketë diçka që i motivon ata.

Ndonjëherë mjafton vetëm t'i "kujtosh pak". Theksoni se ndjekja e llogarisë së tyre në Instagram do t'i ndihmojë ata të marrin përmbajtje më interesante. Ose "në mënyrë implicite" se ata duhet të ndërveprojnë më shumë për të fshehur "përmbajtjen sekrete" në të.

9. Mësoni për të reja

Trendet Pasi të keni mundësinë të prezantoni veten me llogaritë e reja në Instagram, mos harroni të përfitoni nga tendencat e reja ose temat e nxehta sociale të diskutuara nga komuniteti online.

Kjo ju ndihmon të rrisni angazhimin tuaj me klientët tuaj dhe t'ju bëjë një "mik" - më të afërt, më informal. Ju mund ta përdorni këtë hashtag të veçantë në raste të caktuara, si për shembull #Christmasday (zakonisht në dhjetor). Ka disa pushime për të cilat duhet të përgatiteni mirë.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Sigurohuni që përmbajtja që krijoni të ketë kuptim dhe ta përcillni qartë përmbajtjen. Përndryshe, është shumë e lehtë për klientët t'ju etiketojnë si "vetëm të mirë në kapjen e tendencave" dhe t'ju harrojnë shpejt.

10. Përdorni falas

Në çdo platformë të rrjeteve sociale, një koment llogaritet si një koment që shënohet plotësisht me "3 miq" ose "5 miq". Vetëm atëherë do të rrisni interaktivitetin e postimit tuaj në veçanti dhe të faqes tuaj në Instagram në përgjithësi. Komentet si këto janë gjithashtu shumë "miqësore" për algoritmin e Instagramit, i cili shpesh konsiderohet si një nga mënyrat më të natyrshme për të nxjerrë faqen tuaj në Insta.

Një nga taktikat më efektive për të nxitur markën e klientëve nuk është gjë tjetër veçse pagesa falas. Për shembull, mund të jepni 1 kupon 30% për të gjitha llogaritë në Instagram që ndjekin faqen dhe të etiketoni 3 llogari të tjera.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram

11. Standardizoni përmbajtjen në postimet në Instagram

Ky është një këshillë jashtëzakonisht e rëndësishme për ndjekësit në Instagram. Shumica e ndjekësve të mundshëm shpesh u referohen postimeve tuaja të mëparshme në Instagram për t'u siguruar që përmbajtja që postoni është e dobishme në të ardhmen dhe gjithashtu për të ndihmuar në vendosjen nëse do të shtypni ose jo butonin "Ndiq" në llogarinë tuaj.

Mënyra më e mirë për t'u siguruar që përdoruesit e Insta të godasin butonin Ndiqni është të mbani përmbajtjen e postimeve në Instagram të qëndrueshme. Hidhini një sy përmbajtjes dhe pamjes së 9 postimeve të fundit në Insta. A janë këto postime të qëndrueshme për sa i përket filtrave, ngjyrave, paraqitjes dhe madje edhe përshkrimeve?

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
A jeni duke luftuar për të rënë dakord për pamjen dhe paraqitjen e postimeve tuaja në Instagram? Përdorni një shtesë si "Më vonë" që do t'ju ndihmojë të organizoni dhe planifikoni postimet tuaja në një mënyrë të qëndrueshme.

12. Ndiqni numrin e ndjekësve në Instagramin tuaj

Të gjitha përpjekjet tuaja do të rrjedhin në rrjedhë nëse i lëshoni dhe humbni shpejt ndjekësit tuaj. Mbani një sy në matjet që lidhen me besnikërinë e klientit në faqen tuaj në Instagram.

Social Blade është një mjet i shkëlqyeshëm për të analizuar rritjen e ndjekësve tuaj në Instagram (dhe numrin e konkurrentëve tuaj) plotësisht pa pagesë. Përveç kësaj, do të merrni edhe numrin e ndjekësve që keni humbur në një periudhë të caktuar kohe.

si të merrni më shumë ndjekës në instagram
Për llogaritë e biznesit në Instagram, mund të përdorni gjithashtu pultin e Instagram Analytics. Këtu mund të kontrolloni se sa njerëz po ndjekin faqen tuaj në Instagram, sa njerëz po arrijnë postimet tuaja, cilat postime po marrin angazhimin më të mirë dhe nga janë shumica e ndjekësve tuaj.

Me informacionin e mësipërm, ju mund të personalizoni plotësisht strategjinë tuaj për të arritur klientët dhe për të krijuar postime standarde në të ardhmen, duke rritur kështu ndjekësit për faqen tuaj në Instagram.

13. Përdorni mjete shtesë

Tregu është plot me shtesa të marketingut në Instagram. Edhe ne ju kemi prezantuar disa aplikacione unike që mund të zgjidhin edhe problemet më të vështira. Këtu janë 3 mjete të përmendura në këtë artikull:

 1. Spater: Organizoni dhe planifikoni automatikisht postimet në Instagram dhe mbështesni platformat e desktopit dhe celularit.
 2. IconSquare: Analizoni, vlerësoni parametrat e marketingut që lidhen me Instagramin (përmes llogarisë tuaj dhe ndjekësve tuaj).
 3. Webstagram: Gjeni dhe sugjeroni hashtags më të përshtatshëm për postimet tuaja. Ndihmë në gjetjen e skedarëve të klientëve në Instagram.

Në këtë artikull, ne kemi zbuluar sekretin se si mund të rrisni ndjekësit tuaj në Instagram shpejt dhe në mënyrë të qëndrueshme. Por mbani mend, marketingu në Instagram nuk ka të bëjë vetëm me llogaritjen dhe rregullimin e numrave, por ka të bëjë edhe me afrimin sa më autentik me klientët tuaj.

Prandaj, faktori që ndërton dhe përmirëson lidhjen midis biznesit tuaj dhe klientëve tuaj është gjëja më e rëndësishme, më shumë se ruajtja dhe rritja e numrit të ndjekësve për Instagram.

Shpresojmë që 13 këshillat që ndani në këtë artikull do t'ju ndihmojnë të bëheni ekspert në marketingun në Instagram.