Udhëzime të hollësishme se si të krijoni një llogari shitjesh në Instagram

Llogaria e shitjeve në Instagram, e njohur gjithashtu si llogaria e biznesit në Instagram - Biznesi në Instagram. Ky është një nga tre llojet e llogarive të specializuara që Instagram konfiguron për të synuar privilegjet dhe përdorimet e ndryshme të përdoruesve. Pra, për ata prej jush që kërkojnë të bëjnë biznes, çfarë lloj llogarie duhet të përdorni dhe si ta konfiguroni atë? Le ta zbulojmë me SHOPLINE në artikullin e mëposhtëm!

1. Llogaria e shitjeve në Instagram – Çfarë është biznesi në Instagram? 

Llogaria e biznesit, e njohur edhe si Instagram Business, është një nga tre llojet e specializuara të llogarive në Instagram për bizneset që duan të zhvillojnë dhe ndërtojnë një markë në rrjetin social Instagram. 2 llojet e mbetura të llogarive të specializuara në Instagram janë përkatësisht llogaritë personale në Instagram dhe llogaritë e krijuesve në Instagram, por në këtë artikull do të mbulojmë kryesisht llogaritë e biznesit dhe përfitimet dhe mënyrën e konfigurimit të kësaj llogarie.

E vërtetë me emrin e një llogarie biznesi – Instagram Business u drejtohet bizneseve, bizneseve dhe organizatave që operojnë një model biznesi dhe duan të përdorin Instagramin si një mjet komunikimi dhe zhvillimi biznesi. Për ata që sapo kanë filluar të shesin në Instagram ose për kompanitë dhe markat që duhet të zgjerojnë kanalet e tyre të shitjeve, llogaria e biznesit në Instagram është zgjidhja e parë dhe më e mirë. Për shkak të privilegjeve që ofron Instagram për këtë lloj llogarie, marketingu dhe biznesi i shitësve në platformën Instagram bëhet shumë më i lehtë dhe më i përshtatshëm, nga shfaqja e reklamave deri te shitja e produkteve dhe analizimi i të dhënave.

rrjedhin instagram

2. Pse një llogaria e shitjeve në Instagram – Krijo një biznes në Instagram? 

Sipas statistikave globale, Instagram aktualisht ka më shumë se 1 miliard përdorues në muaj, deri në 83% e njerëzve përdorin Instagramin për të kërkuar produktet që duan të blejnë dhe më shumë se 130 milionë klikime për të parë postimet e blerjeve.

Vetëm në Vietnam, Instagram është ndër 12 rrjetet sociale më të vizituara me afro 4 milionë llogari aktive mujore, më shumë se 61% e klientëve dërgojnë një mesazh përmes Instagram Direct Message për të blerë mallra çdo ditë. Në të njëjtën kohë, shumica e klientëve që përdorin Instagram janë nën 35 vjeç, që është një grup relativisht i ri klientësh me standarde të larta estetike dhe gatishmëri për të paguar. Në përgjithësi, Instagram është ende një platformë "pjellore" dhe e mundshme për bizneset e mëdha, të mesme dhe të vogla.

Në platformën Instagram imazhet janë shumë të fokusuara dhe bien në sy, ndaj edhe ky është një “vend” pazari jashtëzakonisht emocionues sepse ka stimuluar sytë dhe nevojat e klientëve, ata kanë mundësinë të përjetojnë produktin në mënyrën më intuitive dhe mënyrë autentike. Në të njëjtën kohë, përdorimi i hashtags në Instagram është jashtëzakonisht efektiv kur klientët mund të hasin "rastësisht" produkte të reja duke përdorur hashtagun e dyqanit, dhe kjo ndihmon në uljen e ndjeshme të kostove të reklamimit. Për më tepër, sipas Socialbakers, Instagram ka 70% më shumë blerje direkte se platformat e tjera, me më shumë se një të tretën e përdoruesve të Instagram që bëjnë blerje direkt në platformë.

I zhvilluar në bazë të një rrjeti social të specializuar për imazhe, Instagram do të jetë kanali më i mirë për sektorët e modës, kozmetikës, ... dhe estetikës. Bizneset që duan të zhvillojnë markat e tyre, të rrisin shitjet dhe të zgjerojnë bazën e tyre të klientëve duhet të kenë menjëherë një llogari në Instagram për Biznes.

3. Cilat janë avantazhet e një llogarie të shitjes në Instagram? 

Me një llogari në Instagram Business, kompanitë dhe markat marrin më shumë përfitime biznesi në vend që të ofrojnë përvoja më të personalizuara si llogaritë personale. Këtu janë 6 përfitimet më të mëdha që një llogari në Instagram Business mund t'u sjellë klientëve:

  • Ju mund të planifikoni postime dhe të përditësoni detajet dhe performancën e postimeve dhe promovimeve tuaja.
  • Informacioni në lidhje me ndjekësit dhe mënyrën se si ata ndërveprojnë me postimet dhe historitë ruhen dhe analizohen me kujdes.
  • Publikoni informacione të detajuara për kompaninë si numrin e telefonit, orarin e punës, vendndodhjen dhe lidhjen me faqen e internetit, Facebook.
  • Çdo fushatë reklamimi në Instagram eksportohet me raporte të detajuara dhe specifike.
  • Ju mund të promovoni çdo postim që shpërndani dhe të shtoni një buton CTA (thirrje për veprim) "Mëso më shumë" për të arritur më shumë klientë të mundshëm.
  • Përgjigja e shpejtë automatike, etiketimi, etiketat, hashtags...instaluar për të arritur klientët e synuar.

Sidoqoftë, një disavantazh i Instagramit është se nëse doni të krijoni dhe përdorni një llogari biznesi në Instagram Business, duhet të lidhni llogarinë tuaj me një faqe specifike të fansave në Facebook, në mënyrë që platforma t'ju identifikojë kur reklamoni ose postoni një shitje produkti. Edhe nëse nuk dëshironi të krijoni një faqe fansash mediash në Facebook, duhet të krijoni një faqe fansash që dyqani juaj të lidhet me llogarinë tuaj të biznesit në Instagram.

4. Si të kaloni nga llogaria personale në Instagram në llogarinë e shitjeve në Instagram (Instagram Business)? 

Hapi 1: Gjeni dhe zgjidhni "Kalo në llogarinë e punës" ose "Kalo në llogarinë profesionale" te cilësimet

Në faqen e llogarisë tuaj personale në Instagram, klikoni butonin Cilësimet, më pas gjeni dhe zgjidhni artikullin "Kalo në llogarinë e punës" ose "Kalo në llogarinë profesionale".

Hapi 2: Zgjidhni "Llogaria e Biznesit".

Tani mund të zgjidhni midis "Content Creator" dhe "Business" në Instagram dhe më pas klikoni në "Business".

Hapi 3: Zgjidhni kategorinë e produktit për të shitur

Ky është edhe hapi i fundit. Në këtë hap, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni kategorinë e produktit në të cilën funksionon dyqani juaj dhe keni mbaruar!

Ajo është e përfunduar! Ju keni ndjekur 3 hapa shumë të thjeshtë për të transferuar llogarinë tuaj personale në Instagram në llogarinë tuaj të biznesit në Instagram. Le të fillojmë të shesim në Instagram tani!

5. Udhëzime të hollësishme se si të krijoni dhe konfiguroni një llogari shitjesh në Instagram

Hapi 1: Shkarkoni dhe instaloni softuerin Instagram në laptopin/telefonin tuaj.

Shkarkoni aplikacionin Instagram për iOS në App Store, për Android në Google Play ose shkarkoni Instagram në laptopin tuaj nga Microsoft Store.

Hapi 2: Regjistrohuni për një llogari në Instagram.

Në faqen e parë të Instagram, klikoni Sign In. Mund të hyni në Instagram me adresën tuaj të emailit ose të identifikoheni me Facebook.

Hapi 3: Plotësoni informacionin e biznesit.

Në aplikacionin në faqen tuaj personale, klikoni në 3 vijat horizontale në këndin e sipërm djathtas të ekranit dhe zgjidhni artikullin e cilësimit, më pas zgjidhni "Kalo në llogarinë e punës" ose "Kalo në llogarinë e punës". Më pas lidhni llogarinë tuaj në Instagram me faqen e fansave që menaxhoni në Facebook.

Kur kaloni në një llogari biznesi, mund të shtoni informacione specifike, si p.sh. orët e punës, adresën e biznesit ose numrin e telefonit. Një gjë që duhet të keni parasysh është se çdo llogari në Instagram Business mund të lidhet vetëm me një faqe të vetme fansash në Facebook.

Hapi 4: Filloni të postoni!

Thjesht duhet të konfiguroni informacionin për llogarinë tuaj dhe kaq, tani mund ta publikoni postimin tuaj të parë direkt në biznesin tuaj në Instagram. Ju gjithashtu mund të filloni fushatën tuaj të reklamave në Instagram menjëherë pasi të keni lidhur llogarinë tuaj me Facebook.

Shikoni më shumë faqe interneti për t'ju ndihmuar të shikoni fotot e profilit dhe të shkarkoni fotot në Instagram në cilësi HD: https://instazoom.mobi/tr

6. Si të shtoni një llogari në Instagram në Facebook Business Manager

Siç e dini, çdo llogari biznesi në Instagram Business duhet të jetë e lidhur me një faqe fansash në Facebook për të postuar, shfaqur reklama dhe shitur produkte. Dhe për të lidhur llogarinë tuaj në Instagram me menaxherin tuaj të biznesit në Facebook, duhet të ndiqni këto 5 hapa:

Hapi 1: Hyni në llogarinë tuaj në Facebook që ka faqen e fansave që dëshironi të lidheni me Instagram.

Hapi 2: Lidhni faqen e fansave me Instagram. 

Në faqen e administratorit të faqes së fansave në Facebook, klikoni në Cilësimet (Cilësimet) -> Instagram -> Lidhni llogarinë (Lidh llogarinë) zgjidhni.

Hapi 3: Zgjidhni Cilësimet e mesazheve në Instagram.

Pas lidhjes me Instagram, shfaqet kutia e dialogut "Zgjidhni cilësimet e mesazheve në Instagram", klikoni "Lejo hyrjen në mesazhet e Instagramit në kutinë hyrëse" dhe klikoni "Next".

Hapi 4: Hyni në llogarinë tuaj të biznesit në Instagram

Tani sistemi do t'ju kërkojë të identifikoheni në llogarinë e biznesit në Instagram që keni tashmë. Gjithçka që duhet të bëni është të shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin dhe më pas të verifikoni llogarinë tuaj në Instagram.

Hapi 5: Instalimi i suksesshëm 

Pas hyrjes me sukses, sistemi do të shfaqë "Llogaria e Instagramit e lidhur". Kjo është e gjitha, ju keni shtuar llogarinë tuaj në Instagram në Facebook Business Manager! 

Më lart është e gjithë shpërndarja, udhëzime të hollësishme se si të krijoni një llogari biznesi – Instagram Business në Instagram, shpresojmë se do t'ju ndihmojë. Ju uroj një biznes të begatë.